Altınordu ile Athletic Bilbao Kulüpleri Arasında Tarihi Zirve - Son Dakika
Güncel

Altınordu ile Athletic Bilbao Kulüpleri Arasında Tarihi Zirve

Altınordu ile Athletic Bilbao Kulüpleri Arasında Tarihi Zirve

Mehmet ÇİFTÇİ - BİLBAO / DHA Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile yönetim kurulu üyeleri, İspanya'nın La liga ekiplerinden Athletic Bilbao kulübü başkanı Josu Urrutia'nın özel davetlisi olarak Bilbao kentinde ikili görüşmeler yaptı.

11.11.2014 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet ÇİFTÇİ - BİLBAO/ DHA

Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile yönetim kurulu üyeleri, İspanya'nın La liga ekiplerinden Athletic Bilbao kulübü başkanı Josu Urrutia'nın özel davetlisi olarak Bilbao kentinde ikili görüşmeler yaptı.

Athletic Bilbao Başkanı Josu Urrutia ve 2. Başkan Jokin Garatea tarafından Bask kulübünün tarihi binası İbaigane'de özel olarak karşılanan Atınordu heyetine büyük ilgi gösterildi. Başkan Özkan karşılamada Urrutia'ya Anadolu motifleriyle işlenmiş ipek halı ve İznik Çinisi'den tabak hediye etti. Bu değerli hediyeler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Athletic Bilbao Başkanı Josu Urrutia, Özkan'a teşekkür ederek bunları Bilbao müzesinde özel ayrılan bir yere koyarak sergileyeceklerini söyledi. İki başkan bir süre görüşerek Bilbao ile Altınordu arasında gelecekte yapılması planlanan sportif iş birliği konularını ele aldılar. Kulüpler arasındaki üst düzeydeki ziyaretlerin devam etmesi yönünde fikir birliğine de varılan görüşmede başkanların yakın bir tarihte İzmir'de veya Bilbao'da tekrar bir araya geleceği vurgulandı.

Altınordu'nun Bilbao modelini örnek almasının gurur verici olduğunu belirten Başkan Urrutia, "Altınordu, gerçekten çok zorlu bir yola çıktı. Bizler, yapacağımız iş birlikleri ve tecrübemizle Altınordu'nun yolunu aydınlatabiliriz" dedi. Urrutia, her kulübün bir kimliğinin olması gerektiğinin altını önemli çizerek, "Ligde veya Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olabilirsiniz. Bu, sizin başarı hedefinizi nasıl belirlediğinize bağladır. Ancak biz, yaşadığımı topraklardaki insanlarla omuz omuza vererek gurur duyacakları bir takım olma ve takımımızı da bu insanlardan kurma hedefini belirledik. Sonuçta da her Bilbao'lunun gurur duyacağı bir ekip yarattık" sözleri etti.

ALTINORDU İLE BİLBAO ARASINDA SEZON AÇILIŞ MAÇI OYNANMASI

Başkan Özkan da Altınordu ve Bilbao'nun misyonlarının birebir örtüştüğüne dikkat çekerek, "Bizler de yaşadığımız toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirme hedefiyle yola çıktık. Sayın Urrutia'nın dediği gibi yolumuzun zor olduğunu, tecrübelerimizle öğrendik. Tecrübemiz, bize kararlı olmayı da öğretti. Bilbao, her açıdan örnek aldığımız bir yapı. Kuracağımız sportif iş birliğinin, mesafeleri daha hızlı kat etmemizi sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Özkan ayrıca, Başkan Urrutia'yı İzmir'e davet ederken, programların uyması durumunda Altınordu ile Bilbao arasında sezon açılış maçı oynanması konusunda prensip anlaşmasına varıldı.

Tarihi kulüp binasını gezen ve bir gün önceki Ahtletic Bilbao- Porto U19 maçını da takip eden Altınordu heyeti, aynı akşamda Bilbao kulübünün onur konuğu olarak yeni yapılan San Mames Stadı'nda başkanlık bölümünde Athletic Bilbao-Porto Şampiyonlar Ligi maçını izledi

İki kulüp arasındaki üst düzey görüşmelerin devam edeceği ve prensip anlaşmasına varılan tüm sportif iş birliği konularının, kardeş kulüp kapsamında centilmenlik protokolü imzalanarak hayata geçirileceği kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altınordu ile Athletic Bilbao Kulüpleri Arasında Tarihi Zirve - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi
    20:56 Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi

    Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi
    20:56 Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi

    Antalya İl Müftülüğü tarafından Muratpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programına Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve şehit ve gazi aileleri katıldı. Yapılan konuşmalarda, ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmanın önemi vurgulandı ve şehit ve gazi ailelerine minnet duyguları ifade edildi.

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.


Advertisement