Altınordu'nun Kardeşi Athletıc Bılbao - Son Dakika
Spor

Altınordu'nun Kardeşi Athletıc Bılbao

Altınordu\'nun Kardeşi Athletıc Bılbao

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu, başarılı altyapısı ile dikkat çeken İspanyol ekiplerinden Athletic Bilbao ile bir araya geldi.

11.09.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu, başarılı altyapısı ile dikkat çeken İspanyol ekiplerinden Athletic Bilbao ile bir araya geldi. Altınordu ile İspanyol kulübü arasında kardeş kulüp, antrenör ve oyuncu değişimi, fikir alış verişi, A takım kampları ve U12 Cup organizasyonu gibi konularda prensip anlaşmasına varıldı.

Altınordu, altyapısının başarısıyla dünya futbolunda dikkat çeken Athletic Bilbao yöneticileri ile İspanya'da bir araya geldi. Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar, Sportif Etkinlikler Yöneticisi Gökhan Göktürk, Medya İlişkileri Yöneticisi Ali Ergöçmez ve Yaşam Eğitmeni Murat Demir'in katıldığı ziyarette, Altınordu heyetini Bilbao 2. Başkanı Jokin Garatea, Genel Sekreter Juan Anibarro ve Marka Direktörü Alvaro Vitores karşıladı.

PRENSİP ANLAŞMASINA VARILDI

UEFA Başkanı Michel Platini'nin davetlisi olarak son anda İsviçre'ye giden Bilbao Başkanı Josu Urrutia, Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile daha sonra İspanya'da bir araya gelecekler. Ziyarette kardeş kulüp anlaşması, altyapı antrenör ve oyuncu eğitim değişimleri, karşılıklı fikir alış verişleri, A takımların kampı ve U12 Cup'a katılım konularında prensip anlaşmasına varıldı. Urrutia ile Özkan'ın, 5 Kasım'daki Porto - Althletic Bilbao Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde bir araya gelip bu konuları protokole bağlamaları bekleniyor.

GARATEA: "ALTINORDU BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR"

Athletic Bilbao Kulübü 2. Başkanı Garatea, Altınordu heyetine yaptığı sunumda kardeş ve dost kulüp için açık olduklarını belirterek, "Altınordu'yu inceleyip, bizim gibi düşündükleri gördük. Bu yol, çok zorlu bir yol. Israrla uygularsanız, taraftarınız ve halkla aranızda güçlü bir bağ oluşur. Biz kendimizi bu şekilde farklılaştırdık. Ama bunun için de çok önemli yatırıp ve harcama gerekiyor. Şunu şimdiden söyleyeyim; yolun sonu mutluluk ve size destek vermeye hazırız" dedi.

DİZDAR: "BILBAO İLK ADIMI 116 YIL ÖNCE ATTI"

Felsefesi ve vizyonu örtüşen iki kulüp arasındaki diyaloğun devam edeceğini ifade eden Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar ise, "Bilbao bu yoldaki ilk adımını 116 yıl önce attı. Altınordu da doğru bildiği yolda güvenli ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu fikir alış verişinin kulübümüze önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Altınordu da aynen Bilbao gibi kendi çocukları sayesinde yükselerek bir gün Şampiyonlar Ligi'nde belki de Bilbao'ya rakip olabilecek. Bu ziyareti, iki yıldır düşündüklerimiz ve yaptıklarımızın çalıştıklarımızın adeta doğrulaması olarak değerlendiriyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Altınordu'nun Kardeşi Athletıc Bılbao - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement