Altınordu'ya 3 Boyutlu Proje - Son Dakika
Spor

Altınordu'ya 3 Boyutlu Proje

Altınordu\'ya 3 Boyutlu Proje

9 Eylül Üniversitesi Üstün Zekalılar Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Burak Karabey ve ekibi, kırmızı-lacivertli çocukların üç boyutlu düşünme becerilerini geliştirmek için iş başı yaptı.

17.07.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9 Eylül Üniversitesi Üstün Zekalılar Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Burak Karabey ve ekibi, kırmızı-lacivertli çocukların üç boyutlu düşünme becerilerini geliştirmek için iş başı yaptı.

Avrupa standartlarında futbolcu yetiştirmek için tesis, teknik kadro ve kurumsal çalışmalarla her geçen gün gelişen Altınordu, futbolcuların düşünme ve problem çözme yeteneklerini güçlendirmek amacıyla düğmeye bastı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Üstün Zekalılar Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr.Burak Karabey ve ekibi, Altınordu'da çocukların saha içi ve dışında çabuk düşünüp, hızlı ve doğru karar verme yeteneklerini artırmak için çalışmalarına başladı. Türk gençlerinin yeterli imkan verildiği takdirde neleri başarabildiklerini Arda Turan'ın Barcelona, Enes Ünal'ın Manchester City'ye transferleriyle bir kez daha otaya çıktığını söyleyen Başkan Seyit Mehmet Özkan, "Bu toprakların çocuklarından uluslararası standartlarda yıldız yetiştirmek için yola çıktık. Bunun için çocukların sadece futbol değil düşünsel yeteneklerini de geliştirmemiz gerekiyor. Burak hocam ve ekibi, bu konuda bizlere büyük katkı sağlayacaklar" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK

10-16 yaş aralığındaki çocuklarla haftada 75 dakikalık bir çalışma yapacaklarını belirten Dr. Burak Karabey, programın 20 hafta devam edeceğini söyleyerek, "Amacımız, çocukların problemlere farklı ve yenilikçi çözümler getirme, üç boyutlu hareket ve düşünme becerilerini artırma gibi konularda gelişimi sağlamak. Ülkemizde ilk kez yapılacak bu çalışmanın sonuçlarını açıkça göreceğiz. Altınordu ile kurduğumuz gönül bağı, uzun yıllar ülkemize hizmet eden bir sistemi sağlayacaktır" diye konuştu.

DR. BURAK KARABEY KİMDİR?

Dokuz Eylül Üniversite'si Buca Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği lisans programından 2001 yılında mezun oldu. Üstün yetenekli bireylerin eğitimi üzerine doktora programını 2010'dabitirdi. Ulusal ve uluslararası birçok çalışma yapan, Erasmus-TÜBİTAK hibe projelerinde çeşitli görevler alan Karabey, halen bazı bilimsel dergilerde editörlük, hakemlik, Avrupa Birliği Proje hakemliği ve Avrupa çapında 14 üniversitenin ortak bulunduğu Kastalia Network'ün proje koordinatörlüğünü yapıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Altınordu'ya 3 Boyutlu Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement