Altınordu'yla Athletic Bilbao Omuz Omuza - Son Dakika
Güncel

Altınordu'yla Athletic Bilbao Omuz Omuza

Altınordu\'yla Athletic Bilbao Omuz Omuza

İspanya'nın fulboldaki devi Athletic Bilbao ile sportif işbirliği konusunda eylül ayında prensip anlaşmasına varan Altınordu yönetimi, bu kez Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın onur konuğu olarak yer aldığı heyetle, İspanya'ya ikinci ziyaretini gerçekleştirdi.

11.11.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'nın fulboldaki devi Athletic Bilbao ile sportif işbirliği konusunda eylül ayında prensip anlaşmasına varan Altınordu yönetimi, bu kez Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın onur konuğu olarak yer aldığı heyetle, İspanya'ya ikinci ziyaretini gerçekleştirdi.

Yabancı oyunculara kapısını kapatan İzmir ekibinin başkanı Özkan ile BASK bölgesi dışında futbolcu oynatmayan Athletic Bilbao'nun Başkanı Josu Urrutia, ilk kez bir araya gelerek 2 kulüp arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ziyaretlerin devam etmesi yönünde fikirbirliğine vardı.

Altınordu'nun Athletic Bilbao modelini örnek almasının gurur verici olduğunu belirten Başkan Urrutia, "Altınordu, gerçekten çok zorlu bir yola çıktı. Bizler, yapacağımız işbirlikleri ve tecrübemizle Altınordu'nun yolunu aydınlatabiliriz" dedi. Her kulübün bir kimliğinin olması gerektiğinin altını önemle çizen Başkan Josu Urrutia, şöyle devam etti:

"Ligde veya Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olabilirsiniz. Bu, sizin başarı hedefinizi nasıl belirlediğinize bağladır. Ancak biz, yaşadığımız topraklardaki insanlarla omuz omuza vererek gurur duyacakları bir takım olma ve takımımızı da bu insanlardan kurma hedefini belirledik. Sonuçta da her Bilbaolu'nun gurur duyacağı bir ekip yarattık."

İki kulübün misyonlarının birebir örtüştüğüne dikkat çeken Altınordu Başkanı Özkan ise, "Yaşadığımız toprakların çocuklarından gerçek profesyoneller yetiştirme hedefiyle yola çıktık. Yolumuzun zor olduğunu tecrübe edinip, kararlı olmayı öğrendik. Bu iş birliği mesafeleri daha hızlı kat etmemizi sağlayacak" ifadesini kullandı.

İZMİR'E DAVET

Altınordu Başkanı Özkan, ziyarette Athletic Bilbao Başkanı Urritia'ya Anadolu motifleriyle işlenmiş ipek halı ve İznik Çinisi'den bir tabak hediye etti. Hediyelerin Bilbao müzesinde ayrılan özel bir yere konulduğu bildirildi. Athletic Bilbao 2'nci Başkanı Jokin Garatea ile tarihi kulüp binasını gezen Özkan, İspanyol kulübünün yöneticilerini İzmir'e davet ederken programların uyması durumunda Altınordu ile Bilbao arasında sezon açılış maçı oynanması konusu da görüşüldü.

PORTO MAÇINI BİRLİKTE İZLEDİLER

Başkan Özkan'ın Londra'da eğitim gören yeğeni Kenan Özkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Bilgetay, Murat Dizdar, Barış Orhunbilge ve Marka Geliştirme Yöneticisi Özgür Özgür Engin'in de yer aldığı ziyarette Altınordu heyeti, Athletic Bilbao'nun Şampiyonlar Ligi'nde 2-0 kaybettiği Porto maçını takip etti. İki kulüp arasında temasların süreceği, prensip anlaşmasına varılan tüm sportif işbirliği konularının kardeş kulüp kapsamında centilmenlik protokolüne bağlanacağı bildirildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altınordu'yla Athletic Bilbao Omuz Omuza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement