Altınova'da Şaban ve Funda Tola Çiftinin İsimleri Ölümsüzleşti - Son Dakika
Yerel

Altınova'da Şaban ve Funda Tola Çiftinin İsimleri Ölümsüzleşti

Altınova\'da Şaban ve Funda Tola Çiftinin İsimleri Ölümsüzleşti

Ankara’da 27 Haziran 2013 yılında bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren hava astsubay Şaban Tola ve dört aylık hamile öğretmen eşi Funda Tola adına Balıkesir’in Ayvalık ilçesi’nin en büyük mahallesi Altınova’da;

25.11.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da 27 Haziran 2013 yılında bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren hava astsubay Şaban Tola ve dört aylık hamile öğretmen eşi Funda Tola adına Balıkesir'in Ayvalık ilçesi'nin en büyük mahallesi Altınova'da; Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan, üst katında çok amaçlı salon, alt katında iki derslik bulunan anasınıfı ek binası hizmete girdi.

Altınova Mahallesi'nde yaşayan Erol Tola, üç yıl önce Ankara'da bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren ağabeyi hava astsubay Şaban Tola ve ağabeyinin dört aylık hamile öğretmen eşi Funda Tola adına, Altınova Atatürk İlkokulu bahçesinde bir ek ana sınıfı binası yaptırdı.

Ayvalık Kaymakamlığında imzalanan protokolün ardından daha önce 150 metrekarelik alanda yapımına başlanan, üst katında çok amaçlı salon, alt katında ise iki derslik, mutfak ve tuvaletler bulunan ana sınıfının 250 bin liraya mal olduğu belirtildi.

Törene Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve eşi İlçe Toplum Sağılığı Merkezi Başkanı Dr. Gülçin Nazlı'nın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Ayvalık Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Gökay Bacan, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Erkal ile okul müdürleri ve vatandaşlar, öğrenci velileri katıldılar.

Törende konuşan Kaymakam Namık Kemal Nazlı, "Tola ailesi trafik terörüne kurban verdikleri evlatlarının anısına yaptırdıkları ek ana sınıfının hayırlı olmasını diliyor, Şaban ve Funda çiftini rahmetle anıyoruz" dedi.

Kaymakam Nazlı'nın ardından konuşan Okul Müdürü Songül Yolver ise Şaban Tola ve eşi Funda Tola'ya Allah'tan rahmet dileyerek, "Burada eğitim gören çocuklar bundan sonra Tola Ailesi'nin birer evladı ve torunu olarak eğitim göreceklerdir. Bu okulun ismi de inşallah sonsuza kadar yaşayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Tola Ailesine ve ana sınıfında emeği geçenlere plaketleri verildi.

Açılışta; Okul Aile Birliği Başkanı Yüksel Çalışır ile Okul Müdürü Songül Yolver Tola Ailesi'ne ve binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

27 Haziran 2013 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesi Turan Güneş Bulvarı'nda kaldırımda yürüyen Hava Astsubayı Şaban Tola ile hamile eşi öğretmen Funda Tola'ya 22 yaşındaki üniversite öğrencisi N. D.'nin kullandığı otomobil çarparak ölümlerine neden olmuştu. Üniversite öğrencisine ise hakkında açılan davada 5 yıl hapis cezası verilmişti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altınova'da Şaban ve Funda Tola Çiftinin İsimleri Ölümsüzleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement