Altınova'da Voltaj Yangınları - Son Dakika
Güncel

Altınova'da Voltaj Yangınları

Altınova\'da Voltaj Yangınları

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en büyük mahallesi Altınova’da, elektrik voltajındaki ani değişiklikler yüzünden bir evin daha yandığı iddia edildi.

12.02.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin en büyük mahallesi Altınova'da, elektrik voltajındaki ani değişiklikler yüzünden bir evin daha yandığı iddia edildi.

Geçen hafta yer yer 100 kilometreye ulaşan lodos fırtınası sebebiyle şehir şebekesinde ani voltaj değişiklikleri yüzünden Etibank Sitesinde Erkan Say'a ait evin yanmasının ardından bir ev daha yandı. Evren Sitesi arkasındaki Salta mevkinde 5 yıl önce yaptırdıkları bağ evinde yaşayan emekli Ali Ünal (54) ile eşi Füsun Ünal (54), önceki sabah İzmir'e gitti. Akşam saat 17.00 sıralarında dönen yaşlı çift, evin her yerini duman kapladığını gördü. Kapıyı açar açmaz duman içinde kalan çift, oğulları üniversite öğrencisi Seçkin Ünal'ın (23) odasının kapısını açtıklarında tamamen yandığını gördü. İçeride yanan bilgisayar, çalışma masası, koltuk, ne varsa bahçeye taşıyan çift, televizyon, divan, kalorifer peteği, klima ve laminant parkelerin tamamen yandığını söyleyerek, jandarmaya rapor tutturdu.

Elektrik fişi ve kablolarında hasar olmadığını belirten Ali Ünal, "Son günlerde elektrik bazen 29 volta düşerken, bazen 295 volta kadar yükseliyor. Bu yüzden birçok elektronik cihazlar yandı. Yangın, oğlumuzun odasındaki bilgisayardan başlamış. Elektrik dağıtım şirketini avukatım aracılığı ile dava edeceğim" dedi.

Altınova sakinleri, elektrikten kaynaklanan mağduriyetlerini her defasında Alo 186'yı arayarak bildirdiklerini, ama kimsenin ilgilenmediğini ileri sürü. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altınova'da Voltaj Yangınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement