Altınova Taşkın Koruma İnşaatı Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Altınova Taşkın Koruma İnşaatı Temel Atma Töreni Yapıldı

Altınova Taşkın Koruma İnşaatı Temel Atma Töreni Yapıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Süleymanpaşa ilçesi Altınova mahallesi taşkın koruma inşaatı temel atma törenini gerçekleştirdi.

09.06.2016 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Süleymanpaşa ilçesi Altınova mahallesi taşkın koruma inşaatı temel atma törenini gerçekleştirdi.

TESKİ tarafından yapılan taşkın koruma inşaatı temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve Altınova Mahalle Muhtarı Hüseyin Ülker'in yanı sıra birçok vatandaş katıldı. TESKİ, bahar ve kış aylarında meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle zaman zaman sel taşkınlarına uğrayan Altınova mahallesinde, bu gibi sorunları önlemek amacıyla taşkın koruma inşaatı temel atma törenini gerçekleştirdi.

"BU SIKINTILARI BİZZAT YERİNDE GÖRDÜK"

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Altınova mahallesinin, uzun zamandan beri özellikle bahar ve kış aylarında meydana gelen aşırı yağışlar sebebiyle zaman zaman sel taşkınlarına uğradığını hatırlattı. Başa, "Bu yaşanan taşkınların önüne geçmek amacıyla, göreve geldiğimiz günden beri, sayın başkanımızın da talimatıyla yerinde de incelemeler yaparak bu sıkıntıları burada gördük. Bunu nasıl çözebiliriz, o zamanda alt yapı çalışmalarımız mahallemizde devam ediyordu. Bu taşkın koruma, çok daha özel bir şeydir. Bu projenin dışında projelendirilmesi ve yapılması gereken bir hizmetti. Bunun için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'la beraber, bir kış günü mahalle muhtarımızı da alarak, sıkıntıyı bizzat yerinde gördük. Başkanımızın talimatlarıyla bu bölgenin sıkıntılarını giderecek ve çözüm getirecek bir projenin hazırlanması için kolları sıvadık. Bu noktada, projeler daire başkanımız, mahallede çalışmalar yürüttü. Tamamen bir TESKİ projesi olarak bu projeyi gerçekleştirdik. Projeyi yaptıktan sonra da bir yerel demokrasi olarak, hatırlarsanız bir akşam, burada mahallemizde bir pastanede toplantı yaparak projemizi halkımız anlattık. Ondan sonra TESKİ Genel Müdürlüğü olarak ihalemiz yaptık. 26 Mayıs 2016 tarihi itibariyle, müteahhidimizle sözleşmeyi imzaladık. Yakın bir zaman önce yer teslimi yapıldı, Şantiye kuruldu ve bugün itibariyle de sayın başkanlarımın düğmeye basmalarıyla beraber, başlayacak. Çalışmaların süresi 240 gün olarak tasarlandı. Yani bitiş tarihi itibariyle, 20 Ocak 2017 olarak gözüküyor ama tahmin ediyorum firmamız, daha hızlı bir çalışma gösterecek ve daha erken bitirecek. Bu yıl bitmeden bu projemizi biz bitiririz diye düşünüyorum.

PROJENİN MALİYETİ 6 MİLYON TL

Projenin maliyeti hakkında da bilgi veren TESKİ Genel Müdürü Başa, "Projenin toplam maliyeti KDV hariç olarak, ihale bedeli 5 milyon 496 bin TL'dir. Yani KDV'yle beraber yaklaşık 6 milyon TL ediyor. Bu parayı, sırf Altınova mahallemiz, rahat uyusun, taşkınlara maruz kalmasınlar evleri, bahçeleri ve tarım alanları zarar görmesin diye bu projeyi gerçekleştirdik. İller bankamızla beraber yaptığımız çalışma kapsamında, mahallemizde yarım bırakılan yağmur suyu ihale hattımızda var. Bu kapsamda bunları da tamamlayacağız. Altonova mahallesinde biriken suları tahliye etmek amacıyla, Eğrekdere, Böbrek Vakfı, Malkara Karayolu, Delta sitesi, Kumbağ caddesi bulunduğumuz nokta itibarıyla, Erman sokak, drenaj kanalları oluşturulacak. Oluşturulacak bu kanallar, uzun yıllar büyük debileri geçecek şekilde kesitli hesaplamalarla projelendirilmiştir. Bin 300 metre, Eğrek dere ve betonarme geçidi var. Böbrek Vakfı ve Malkara Karayolu güzergahına bin 350 metre trapez kesiti açık kanal yapacağız. Kumbağ mahallesinde, 595 metre ızgaralı betonarme kanal yapacağız. Malkara Karayoluna, bin 300 metre ızgaralı betonarme kanal yapacağız. Yerleşim yerinden Malkara Karayoluna bağlantılı bin 40 metrede kuşaklama kanalı yapacağız. Son olarak da, Erman sokakta, 515 metre, mevcut kanala bağlantı kapalı beton boru yapacağız. Toplamda 6 bin 60 metre buraya bir kapalı kesit, ızgaralı imalat gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarımız bittiğinde, Altınova mahallesi taşkınlara maruz kalmayacak" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ SENE TEMMUZDA BU ÇALIŞMALARI BİTİRMEK"

Süleymanpaşa ilçesinde devam eden yatırımlar hakkında da bilgi veren Genel Müdür Başa, buradaki alt yapı çalışmaların hızıyla devam ettiğini belirtti. Başa, "Hedefimiz, önümüzdeki sene Temmuz itibarı ile tamamen bu çalışmaları bitirmek. Merkezdeki çalışmaları ilave olarak başka çalışmalarımızda var. Yoldan gelip geçenler görüyordur. Barbaros mahallemizde, kanalizasyon inşaatımızda ihale edildi. Çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki hafta da 14 Haziranda Kumbağ mahallesi, kanalizasyon inşaatı, yağmur suyu inşaatını da ihalesini TESKİ olarak gerçekleştireceğiz. Böylece sadece merkezde değil, yakın civardaki beldelerimizde de alt yapı problemlerini çözeceğiz. Süleymanpaşa önem verdiğimiz bir ilçemiz sadece merkezde değil, köylerde çalışmalarımız devam ediyor. Daha dün, su problemini çeken Selçuk köyünün su problemini çözdük. Mermer köyündeki çalışmalarımız devam ediyor. Kısaca, merkezde, kasabalarda ve köylerimizde TESKİ üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Bu sene gerçekten önemli yatırım hamlelerimiz var. Diyorlar ki, TESKİ hep temel atıyor. Şu anda 10 yatırımı tamamladık. Yavaş yavaş açılışlarımızda gelecek. Biliyorsunuz, Çerkezköyde işimizi bitirdik. Yakında açılışlarımızda olacak. Şu anda 20 noktada TESKİ olarak çalışmalarımız devam ediyor. Tabi ki bu çalışmalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın önderliğinde oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız, TESKİ'ye verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Yapılan bu yatırımların, Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Oluşan yağmur sularından dolayı mahallede bulunan evlerin zarar gördüğünü dile getiren Altınova Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ülker, "Bu yapılacak olan yatırımların Tekirdağ'ımıza hayır olsun. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BÜTÜN BUNLAR EMEK DEMEK, BÜTÜN BUNLAR PARA DEMEK"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, "Bizim altyapı diye uzun süre, yaşayacağımız mahallede sorun kalmayacak şekilde, gece gündüz demeden çaba sarf ediyoruz. Şehrin merkezindeki kilometrelerce kazılar, bu ilaveten içme suyu, yağmur suyu hatları, bugünkü gibi Altınova'nın büyük sorununu çözecek, taşkını ortadan kaldıracak olan bu proje ve her şeyden öte bizim kıyı şeridinde olmamız, turistik alanımız ile övündüğümüz ama halen vidanjörlerin çalıştığı Altınova'nın Barbaros'un ve Kumbağ'ın bu dertten kurtulacak olması. Bütün bunlar emek demek, bütün bunlar para demek ne kadar engellemeye çalışsalar da Sosyal Demokrat Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler, kişiler için değil, toplumlar için çalışır" şeklinde konuştu.

"KAZANAN TEKİRDAĞ OLSUN"

Tekirdağ'ın artık 940 bin nüfusu olduğunu ve 2017'de nüfusun 1 milyona ulaşacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Bütün yapılan bu hizmetlerin sonunda kazanan Altınova olsun, kazanan Tekirdağ olsun, kazanan Süleymanpaşa olsun her şey halkımızın gönlünce olsun" diyerek, Altınova Mahallesinde yapılacak olan taşkın koruma inşaatı için 'Hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve Altınova Mahalle Muhtarı Hüseyin Ülker, kurdele kesip, düğmeye bastıktan sonra dualar eşliğinde, Altınova mahallesi taşkın koruma inşaatı temel atma törenini gerçekleştirdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altınova Taşkın Koruma İnşaatı Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement