Altıntaş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin Proje Başarısı - Son Dakika
Yerel

Altıntaş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin Proje Başarısı

Altıntaş Çok Programlı Anadolu Lisesi\'nin Proje Başarısı

Kütahya’nın Altıntaş Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ’Onlına Sınav Sistemi’ isimli proje, Altıntaş Mustafa Kemal Ortaokulu ve Altıntaş Çayırbaşı Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinin de katılımı ile başarıyla gerçekleştirildi.

20.04.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Altıntaş Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 'Onlına Sınav Sistemi' isimli proje, Altıntaş Mustafa Kemal Ortaokulu ve Altıntaş Çayırbaşı Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinin de katılımı ile başarıyla gerçekleştirildi.

Projede öğrencilerin bilgisayar başında internet üzerinden TEOG Sınavına yönelik hazırlanan deneme sınavını çözmeleri hedeflendi. Bu amaçla, okuldaki bilgisayar laboratuarları üzerinden Altıntaş Çok Programlı Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özgür Akaç'ın hazırladığı 'Akran Değerlendirme Sistemi' adlı internet sitesine bağlanılarak öğrencilerin soruları bu site üzerinden cevaplamaları sağlandı.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özgür Ataç, "Öğrencilerin soruları internet üzerinden cevapladıkları ve sınav sonuçlarını anında görebildikleri bu sistem, bir yandan öğrencilere ortamdan bağımsız olarak istedikleri yerden sınava katılabilme imkanı verirken diğer yandan sonuçlarla ilgili istatistiklerin hızlı ve kolay elde edilmesini sağlıyor" dedi.

Okul Müdürü Ersin Bintez, "Sistemin geleceğin Türkiye'sinde mutlaka kullanılacağına inanıyorum. Sistem kağıt, zaman ve maddi açıdan tasarruf sağlıyor. Gelecekte sınavların bu şekilde bilgisayar ve internet üzerinden yapılacağını düşünüyorum. Sistemi, deneysel olarak Kütahya ve Hatay'daki sisteme kayıt olan öğrenciler üzerinde de uyguladık, başarılı sonuç ve dönütler aldık. Sistemin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altıntaş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin Proje Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement