Altınyıldız Özsermayesini 100 Milyon TL Artırıyor - Son Dakika
Ekonomi

Altınyıldız Özsermayesini 100 Milyon TL Artırıyor

Altınyıldız Özsermayesini 100 Milyon TL Artırıyor

Altınyıldız, özsermayesini 100 milyon TL artırarak Çerkezköy’deki fabrika arsasını satın almayı da içeren yeni bir yatırım planını devreye aldığı açıklandı.

20.11.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altınyıldız, özsermayesini 100 milyon TL artırarak Çerkezköy'deki fabrika arsasını satın almayı da içeren yeni bir yatırım planını devreye aldığı açıklandı.

Türkiye'nin önemli kumaş markası Altınyıldız, yeni yatırımlarını özkaynaklarıyla karşılamak üzere özsermayesini 100 milyon TL artırma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, tamamı nakden karşılanacak artıştan sağlanacak kaynakla üretimde verimlilik, katma değer ve rekabet gücünü yükseltecek yatırımların hayata geçirilmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, "Altınyıldız hem Türkiye'nin hem de grubumuzun gurur kaynağı olan 65 yıllık lider bir marka. Ar-Ge faaliyetlerimiz çerçevesinde geliştirdiğimiz kumaşlarla pek çok dünya markasının tercihi haline gelmiş durumdayız. Bu yenilikçi ve lider pozisyonumuzu gelecekte daha da güçlendirerek sürdüreceğiz. Tekstil üretiminde artan global rekabet ve yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri de değerlendirerek özkaynak yapımızı güçlendirme kararı aldık. Yönetim Kurulumuzla birlikte kararlaştırdığımız yeni bir yatırım planını hayata geçiriyoruz. Altınyıldız önümüzdeki yıllarda da inovasyonla büyümeye ve Türkiye için katma değer yaratmaya devam edecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Altınyıldız Özsermayesini 100 Milyon TL Artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor
    17:26 Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, savunma sanayisindekine benzer bir ekosistemi uzay alanında da kuracaklarını belirterek, "Hedefimiz milli hibrit roket motorla birlikte çalıştıracağımız yerli uzay aracını 380 bin kilometre ötedeki Ay'a eriştirmek.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:25 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın seçim malzemesi olarak kullanıldığı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kacır, milli projelere ve işlere sahip çıkılmadığı için rahatsızlık duyulduğunu belirtti.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor
    17:24 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2005 yılında sanayi istihdamı 4 milyon 140 bin kişi iken, 2023 yılında 6 milyon 711 bin kişi olarak gerçekleşmiş, ülkemizin sanayi alanındaki hamlelerinin işgücü istatistiklerine önemli bir yansıması olmuştur.

  • Posof'ta doğalgaz sevinci
    17:18 Posof'ta doğalgaz sevinci

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğalgaz çalışmalarında sona gelindi. İlk kanal açma töreninde konuşan firma yöneticileri açılışın 2023 Ekim ayında planlandığını ancak yoğun kış şartlarından dolayı çalışmaların bugün tamamlandığını belirtti. İlk gazın açılış töreni Posof otogarında yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı törende büyük sevinç vardı.

  • Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Samsun'da üreticilere çeşitli destekler sağlandı
    17:13 Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Samsun'da üreticilere çeşitli destekler sağlandı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Samsun'da çeltik tohumu, kuru fasulye tohumu, sera naylonu ve süt sağım makinesi dağıtıldı. Ayrıca örtü altı yetiştiricilere sera naylonu dağıtıldı ve Terme ve Çarşamba ilçelerinde çiftçilere soya tohumluğu desteği sağlandı.

  • Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi 5 Yılda 21 Bin 500 Kişinin İş Görüşmesini Sağladı
    17:11 Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi 5 Yılda 21 Bin 500 Kişinin İş Görüşmesini Sağladı

    Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi (SULKAM), iş arayan vatandaşları işveren firmalarla buluşturarak 5 yılda 21 bin 500 kişinin iş görüşmesini sağladı. Başvurular, belediyenin Halkla İlişkiler Müdürlüğü Kariyer Merkezi biriminden veya web sitesi üzerinden yapılabiliyor. Firma ve vatandaşın uyumlu olduğu durumlarda Sultangazi Belediyesi toplu mülakatlar düzenleyerek işe giriş işlemlerini hızlandırıyor. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, SULKAM'ın binlerce kişinin iş bulmasına katkı sağladığını belirtti.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı
    16:58 Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik öğrenim yardımının 4'üncü ödemesi ile Halk Kart'ın mart ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL öğrenim yardımı ödemesi yapıldı.

  • Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu
    16:50 Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu

    Tepebaşı Belediyesi'nin 'Her Ev Bir Mandıra' sloganı ile başlattığı 'Sütten Peynire Dönüşüm' adlı söyleşi yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, projenin hayata geçirilmesi için kurul oluşturuldu.


Advertisement