ALTO'DAN Ankara Lojistik Üssüne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

ALTO'DAN Ankara Lojistik Üssüne Ziyaret

ALTO\'DAN Ankara Lojistik Üssüne Ziyaret

Aliağa'da Lojistik Merkez kurulması için çalışmalarına devam eden Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Ankara Lojistik Üssünü ziyaret etti.

26.03.2015 11:09  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa'da kurulması talep edilen Lojistik Merkez için Ankara'da bir dizi incelemelerde bulunan ALTO heyeti, Ankara'nın Kazan ilçesinde 700 dönüm alan üstüne kurulu olan tesis hakkında Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, Başkan Yardımcısı Hakan Bezgin ve Genel Koordinatör Metin Perk'ten bilgi aldı.

HERKES KAZANIYOR

Ankara Lojistik Üssünün Avrupa standartlarında hedeflenen ve gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk Uluslararası Taşımacılık Üssü olduğunu ifade eden Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, "Ankara Lojistik Üssü, 45 Uluslararası nakliye firması ile 2004 yılında bir araya gelerek oluşturduğumuz bir projeyken, günümüzde 60 ortağı ile şehir lojistiğindeki uygulamaların iyi bir örneği olan, içerisindeki gümrük idari birimleri, modern depo ve antrepo alanları, tamir-bakım servisleri, arıtma sistemleri ve kurduğu yurt içi lojistik çatısıyla da sektörde örnek bir yapı haline geldi" dedi.

ALİAĞA TÜM ULAŞIM AĞLARININ ODAĞINDA

Türkiye'nin dev sanayi kuruluşlarının bulunduğu önemli bir sanayi ve ticaret kenti olan Aliağa'nın, tüm ulaşım ağlarının odağında bulunan doğal bir lojistik üs olduğunu ifade eden Gündüz, Böyle bir kentin ve bölgenin bu potansiyelini planlı ve iyi yönetebilmesi için Lojistik üsse ihtiyacı olduğunu kaydetti.

ÜS SEKTÖRE ROL MODEL

Ankara Lojistik Üssü'nü Türk girişimcisinin neler başarabileceğinin örneği olduğunu belirten ALTO Başkanı Adnan Saka, Ankara Lojistik Üssü'nün yüksek organizasyon yapısıyla, ortaklarına sunduğu hizmet kalitesiyle, ulaşım ağındaki stratejik konumuyla, modern depo yapıları, sosyal tesisleri ve profesyonel yönetimiyle sektörde rol model teşkil ettiğini söyledi.

ALİAĞA ÇOK MODLU TAŞIMAYA UYGUN

Lojistik hareketlerin hızlı, planlı, uygun maliyetle ve en az taşıma akışıyla gerçekleştirilmesinin lojistik üslerinin önemini ortaya koyduğunu kaydeden Başkan Saka, "Aliağa'nın coğrafi konumunun her türlü ulaşım modlarına uygun bir noktada olması sebebiyle bu durumun avantaja dönüştürülerek Aliağa'da lojistik üssün kurulması hem bölgenin hem de ülkenin kazanç elde etmesini sağlayacaktır" dedi.

ALİAĞA DOĞAL LOJİSTİK MERKEZ

Aliağa'nın genel durumuna bakıldığı zaman sanayi, üretim, liman ve iskeleleriyle lojistik merkez olma yolunda doğal bir yapıya sahip olduğunu belirten Başkan Saka, "Aliağa limanlarına yılda 5 bin gemi geliyor. Yıllık 42 milyon ton yük elleçleniyor ve 22 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmi bölgemizde gerçekleşiyor. Petkim limanı ve Kuzey Ege Çandarlı limanında devreye girmesiyle bölge doğal olarak lojistik bir üs konumunda olacaktır. İzmir'e yapılacak olan lojistik üssün Aliağa dışında bir yere yapılması halinde yatırımcı ve birçok kesim için bu durum fizibl olmayacak. Maliyetlerin azaltılabilmesi, zamandan tasarruf ve bu yük hareketlerinin verimli gerçekleşebilmesi için İzmir'e yapılacak lojistik üssün Aliağa bölgesinde olması ülkemiz ve yatırımcılar açsından daha faydalı olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ALTO'DAN Ankara Lojistik Üssüne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement