Amanos Dağları'nda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Amanos Dağları'nda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı

Amanos Dağları\'nda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Amanos Dağları'na hayvanlarını almak için giden Turgut Barış ile İlker Çelikçi, yoğun kar ve heyelan nedeniyle mahsur kaldı.

08.01.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Amanos Dağları'na hayvanlarını almak için giden Turgut Barış ile İlker Çelikçi, yoğun kar ve heyelan nedeniyle mahsur kaldı. Donmak üzere olan 2 kişi, AFAD ve Jandarma Özel Harekat ekipleri tarafından kurtarılarak hastanede tedavi altına alındı.

Dağdaki Horu Yaylası'nda bulunan hayvanlarını almak için dün akşam saatlerinde yaylaya giden 45 yaşındaki Turgay Barış ve 15 yaşındaki İlker Çelikçi, yağmur sonucu meydana gelen heyelanda yolun kapanması ve yoğun kar yağışı nedeniyle geri dönemeyip mahsur kaldı. Barış ve Çelikçi'nin jandarmayı arayarak yardım istemesi üzerine Dörtyol Kaymakamlığı'nda kriz masası oluşturuldu.

Turgay Barış ve İlker Çelikçi'yi kurtarmak için bölgeye AFAD, Jandarma Özel Harekat ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Heyelanda ağaçların devrilip yolu kapatması nedeniyle ekiplerin ilerleyememesi üzerine sabah erken saatlerde bölgeye askeri helikopter sevk edildi. Helikopter mahsur kalan 2 kişiyi havadan ararken, diğer ekipler de iş makineleri yardımıyla ağaçları kaldırıp yaylaya ulaştı.

Askeri helikopterin havadan yerlerini tespit ettiği Turgay Barış ve İlker Çelikçi, Horu Yaylası'na yakın bir noktada bulundu. Donmak üzereyken bulunan Çelik ve Barış hemen Dörtyol Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Kurtarılan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Kaymakam Recep Soytürk, "AFAD ekiplerimiz ve Orman İşletmesi ekiplerimiz ile gerekli koordine sağlanarak uyumlu bir çalışma yapıldı. Sabah 09.30 sularında ekiplerimiz bölgeye ulaştı ve vatandaşlarımızı aldı. Çok şükür sağlık durumları iyi İlker'in ayağında biraz soğuktan dolayı problem olmuş. Doktorlarımız gerekli müdahaleyi yapıyor" dedi. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amanos Dağları'nda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement