Amasra Belediye Başkanı CHP'den İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Amasra Belediye Başkanı CHP'den İstifa Etti

Son yerel seçimlerde Ulus ilçesini kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi’nin son kalesi olan Amasra’da CHP’li Belediye Başkanı Emin Timur partisinden istifa ettiğini belirterek, yoluna bağımsız devam edeceğini açıkladı.

18.07.2014 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yerel seçimlerde Ulus ilçesini kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kalesi olan Amasra'da CHP'li Belediye Başkanı Emin Timur partisinden istifa ettiğini belirterek, yoluna bağımsız devam edeceğini açıkladı. Başkan Timur açıklamasında istifasına il ve ilçe teşkilatı ile Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın davranış ve tutumlarının sebep olduğunu söyledi.

"AMASRA'YA GELİP BELEDİYEYE UĞRAMAYAN BİR VEKİLİMİZ VAR"

2013 yılında şahsi çaba ve gayretleriyle ilçede partisi adına dayanışma yemeği düzenlendiğini ifade eden başkan Timur, "İlçe başkanı, il başkanı ve milletvekili konuşma yapmış ama Amasramızın şehri emini olan belediye başkanına söz verilmemiştir. Bu davranış kanımca ilçe teşkilatının şahsıma olan niyet ve düşüncelerini ortaya koymaktadır. Oysa 5 yıl içerisinde ilçemize meclisimizle beraber yaptığımız hizmetler, genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ni Amasra'da birinci parti yapmış, Bartın ilinden bir milletvekili çıkartılmasında Cumhuriyet Halk Partisi adına önemli rol oynamıştır. Beş yıllık sürem içerisinde sayın milletvekilinden gördüğüm ilgi ve alaka ortadadır. Amasra'ya geldiğinde belediyeye uğramayan, sıkıntılarımızla ilgilenmeyen ve seçmene şahsımla sorunu varmış gibi mesajlar vererek insanları partimizden ve belediyeden soğutmaya çalışmıştır" diye konuştu.

"HAKKIMDA İFTİRA KAMPANYASI BAŞLATTILAR"

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde milletvekili ve ilçe teşkilatının aday olmaması için yoğun bir uğraş verdiğini öne süren Timur, "Şahsımı karalayıcı çirkin hakaret derecesinde iftira kampanyaları başlattılar ve bunu parti genel merkezine sözlü ve yazılı olarak ilettiler. Seçim sürecinde ilçe teşkilatından maddi ve manevi destek görmedim. Göreve geleli üç buçuk ayımızı doldurduk. İlçe başkanı ve beraber olduğu şer odakları olumsuz tavırlarından vazgeçmedi. Rıza Yalçınkaya ve ilçe yöneticilerinin bazıları buna ilçe başkanı da dahildir. Seçimden 3.5 ay geçmesine rağmen bir tebrik dahi etmemişlerdir. Adeta seçimi kazandığımızdan rahatsız olmuş ve üzülmüşlerdir" şeklinde konuştu.

"SIKINTI ÇÖZMEYE DEĞİL TATİLE GELDİLER"

Genel merkezden sıkıntı çözme ve sebeplerini araştırmak için Amasra'ya gelen genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'ın hem şahsını hem de ilçe örgütünü dinlediğini belirten Timur, "Ancak zamanlarının çok kısa olduğunu ileri sürerek sıkıntıların derinine inmemişlerdir. Sanki sıkıntı çözmeye değil Amasra'ya tatile gelmişlerdir. Kendilerine sıkıntılardan bahsettiğim de 'Ne olmuş yani Türkiye'nin her yerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nde böyle sıkıntılar var' demiştir. Rıza Yalçınkaya'nın bir tebrik ziyaretini dahi çok gördüğümü söylediğimde yine, 'tebrik etmediyse ne olmuş dünyanın sonumu gelmiş' şeklinde cevap vermiştir" dedi.

"RAKI BALIK İÇİN VAKİTLERİ VAR"

Vakti olmadığını söyleyen sayın milletvekillerinin rakı içmek ve balık yiyebilmek için vakit bulabildiğini söyleyen Timur, "Cumhuriyet Halk Partisi kültürüyle yetişmiş olan ben bu olumsuzluklarla ve iftiralarla daha fazla mücadele edemeyeceğim. Bunun için de bana güvenip büyük çoğunlukla oy veren Amasra halkından özür diliyorum. Amasra halkının beni anlayışla karşılayacağını umut eder yine ilk günkü gibi aynı şevk ve heyecanla çalışmalarıma devam edeceğime ve özellikle Amasra halkının menfaatleri ve istekleri doğrultusunda Amasra'ya hizmet gelmesi için Amasra'nın beklediği büyük yatırımların bir an önce Amasra halkına sunulması için aynı çaba ve gayretle çalışacağıma ve Amasra halkının da desteğinin devam edeceğini düşünerek herkese sevgi saygılarımı sunarım. Sürdürmüş olduğum görevimi bağımsız olarak devam etmeye karar verdiğimden partimden istifa ediyorum" diye konuştu, - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amasra Belediye Başkanı CHP'den İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement