Amasra Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Güncel

Amasra Çalıştayı Başladı

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde düzenlenen, 'Unesco Dünya Miras Yolunda Amasra' çalıştayı başladı.

08.05.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde düzenlenen, 'Unesco Dünya Miras Yolunda Amasra' çalıştayı başladı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılı doğrudan faaliyet desteği programında yer alan 'Unesco Dünya Miras Yolunda Amasra'nın Stratejik Eylem Planının Oluşturulması' projesi kapsamındaki çalıştayın açılışı, Amasra Kültür Park'ta yapıldı. Açılış törenine Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Bartın Belediye Başkanı Vekili MHP'li Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Yıldız, Fatih Sulatn Mehmet'in, 'Çeşmi cihan' dediği Amasra'nın Batı Karadeniz Bölgesi'nin, hatta ülkenin göz bebeği bir yerleşim yeri olduğunu söyledi. Amasra'nın 3 bin yıllık geçmişi olduğunu vurgulayan Kaymakam Yıldız, şöyle konuştu:

"Unesco dünya mirası yolunda Amasra'yı nereye taşıyabiliriz, bu yolda nasıl başarılı olabiliriz, bunları konuşacağız. Çok değerli hocalarımızın katılarak bizi onurlandırdığı bu çalıştayda bir yol haritası oluşturulacağına inanıyorum. Amasra'yı son dönemde iyi koruyamadığımızı görüyorum. Bu sürece henüz kabul edilmemiş olsa bile, Amasra bir dünya kültür mirasıdır. Buna göre çalışmalar yapmalıyız."

3 gün sürecek çalıştayda, 'Amasra'da arkeoloji ve sanat tarihi, planlama, tasarım, restorasyon, alan yönetimi, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, sosyal araştırmalar ve halkla ilişkiler' konuları ele alınarak tartışılacak. Çeşitli üniversitelerden akedemisyenlerin katıldığı çalıştayda, 'Unesco Dünya Miras Yolunda Amasra'nın Stratejik Eylem Planı' nın oluşturulması hedefleniyor. - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasra Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement