Amasra'da Termik Santrale Karşı 4 Parti Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Amasra'da Termik Santrale Karşı 4 Parti Bir Araya Geldi

Amasra\'da Termik Santrale Karşı 4 Parti Bir Araya Geldi

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde CHP, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi İlçe Başkanları, tarihi ve turistik ilçede kurulması planlanan termik santrale onay çıkması üzerine bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

21.10.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde CHP, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi İlçe Başkanları, tarihi ve turistik ilçede kurulması planlanan termik santrale onay çıkması üzerine bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Amasra'da bir otelde gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Bora Işıkal, MHP İlçe Başkanı Bilgehan Doğanel, Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Deligür ve Vatan Partisi İlçe Başkanı Temel Yosma katıldı. Ortak açıklamayı yapan CHP İlçe Başkanı Bora Işıkal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 1300 megavat gücündeki termik santral için 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' kararı vermesine tepki gösterdi.

Süreç içinde termik santral istemediklerini defalarca belirttiklerine dikkat çeken Işıkal, şöyle dedi:

"Defalarca basın açıklamaları ile tavrımızı ortaya koyduk. Kilometrelerce insan zinciri oluşturduk. Amasra esnafı, 'Ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz' diyerek, yüzde yüze yakın katılımla kepenk kapattı. Balıkçı ve gezi tekneleri denizden, esnaf ve halk karadan Amasra'yı kuşatarak 'bu kentte söz sahibi biziz' mesajı verdi. Kavşak suyundan, sağlığından olmak istemeyen Bartın halkı, 42 bin dilekçe ile 'termik santral istemiyoruz' iradesini beyan etti. Amasra Belediye Meclisi, iki dönem üst üste oy birliği ile 'termik santrale hayır' kararı verdi. Amasra merkez ve köyleri ile 35 muhtarlık, mühürleri ve ıslak imzaları ile 'termik santrale hayır' dedi. Milli irade, siyaset ayrımsız bugün olduğu gibi tavrını net olarak ortaya koydu. Bu mücadelenin tamamı Bartın Platformu adı ile bir araya gelen Bartın ve Amasra halkı, kitle örgütleri ile verildi. Ülkeye, bölgeye örnek oldu."

Bugün de termik santrale karşı bir arada olduklarını ifade eden Işıkal, "Bizler termik santral yaptırmayacağımız konusunda hemfikiriz. Halk idaresini tanımayanlara karşı ortaklığımız devam ediyor. Türkiye'ye örnek olan bir arada yaptığımız mücadelemize sahip çıkıyoruz. Halk daha ne yapsın? Önümüzdeki hedef Fatih Sultan Mehmet'in 'Çeşm-i Cihan' dediği Amasra'yı fethettiği yıl olan 1460 tarihine ithafen en az 1460 davacı ile ÇED olumlu kararını dava ederek irademize ve bilimsel gerçeklere rağmen yapılan saygısızlığı hukuk önünde mahkum ettirmektir" dedi.

- Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasra'da Termik Santrale Karşı 4 Parti Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement