Amasya Banklar Parkı'nda Keşif Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Amasya Banklar Parkı'nda Keşif Yapıldı

Amasya Banklar Parkı\'nda Keşif Yapıldı

Banklar Parkı'nda keşif yapıldı AMASYA'da 'Banklar Parkı' olarak bilinen yeşil alana akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi nedeniyle ağaçların kesilmesi üzerine çevrecilerin başlattığı mücadele Samsun 2'nci İdare Mahkemesi'nde devam ediyor.

05.03.2015 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Banklar Parkı'nda keşif yapıldı

AMASYA'da 'Banklar Parkı' olarak bilinen yeşil alana akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi nedeniyle ağaçların kesilmesi üzerine çevrecilerin başlattığı mücadele Samsun 2'nci İdare Mahkemesi'nde devam ediyor. Davacı tarafın istek ve iddialarının tespiti için bugün park alanında bilirkişiler tarafından keşif yapıldı. Amasya'da Hızır Paşa Mahallesi'nde bulunan TCDD tahsisli 4.5 dönümlük alanda 7 Kasım 2006 tarihinde revizyon imar planı yapılarak buraya akaryakıt ve LPG istasyonu yapılabilecek hale dönüştürüldü. 9 Ağustos 2008 tarihinde de bu alanda yapılan arsa ve arazi düzenlemesi tapuya tescil ettirildi. Yeşil alan 19 Şubat 2014'de TCDD tarafından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) satıldı. TPAO tarafından bu alan 'Yap-işlet-devret' modeliyle 49 yıllığına kiralanmak üzere ihale edildi. İhaleyi alan özel bir firma bölgede akaryakıt istasyonu kurmak için çalışma başlattı. Firma tarafından yapılan başvuru sonucunda 23 Mayıs 2014'de Amasya Belediyesi tarafından söz konusu alana akaryakıt istasyonu yapılması için yapı ruhsatı verildi. 3 Haziran 2014'de akaryakıt istasyonu yapacak firma, tarafından iddiaya göre 130 ağaç bulunan park alanın çevresini demir bariyerlerle kapatılırken ağaçların bir bölümü de kesildi. Amasyalılar parka akın ederken diğer ağaçların kesilmesine izin vermedi. Çevreciler park alanına çadır kurarak nöbet başlattı. Pankartlar asılıp imza kampanyası gerçekleştirildi. Vatandaşlar park alanına akaryakıt istasyonu yapılmasına tepki gösterdi. Eylem devam ederken Hızır Paşa Mahallesi sakini 20 yaşındaki Tuba Kalelioğlu tarafından Samsun 2'nci İdare Mahkemesi'ne park alanı için Amasya Belediyesi'nin 7 Kasım 2006 tarihli revizyon imar planı, 9 Ağustos 2008 tarihli arsa ve arazi düzenlemesi işleminin yanı sıra 23 Mayıs 2014 tarih 2014/101 sayılı yapı ruhsatı işleminin iptali için Amasya Belediyesi aleyhine dava açtı. Eylemin 4'ncü gününde İdare Mahkemesi incelediği davada 'Yürütmeyi durdurma' kararı verildi. Mahkeme kararının ardından çok sayıda kişi park alanında yaptıkları eyleme son verdi.

Mahkeme süreci devam ederken akaryakıt istasyonu yapmak isteyen firma davaya müdahil oldu. Mahkeme, 20 Kasım 2014 tarihinde verdiği ara kararla davacı tarafın talepleri ve iddialarının tespiti için park alanında bilirkişi tarafından keşif yapılmasını kararlaştırdı. Bugün bilirkişi tarafından park alanında keşif yapıldı. Banklar Parkı olarak bilinen bölgede incelemeye yapan uzman bilirkişi heyeti davacı Tuba Kalelioğlu'nun Avukatı Erdem Türem, TPAO avukatının beyanlarını dinledi. Akaryakıt istasyonu yapılmak istenen alanda uzman bilirkişiler ölçümler yaparak rapor tuttu. Keşif sonrasında davanın durumu hakkında bilgi veren avukatı Erdem Türem, "Banklar Parkı olarak bilinen bölgede TPAO'nun yap-işlet-devret modeliyle burayı ihaleye çıkarmasından Amasya halkı rahatsız oldu. Bunun üzerine biz Samsun 2'nci İdare Mahkemesi'nde buraya verilen yapı ruhsatının iptali ve buna zincirleme olarak bundan önce yapılan imar değişiklikleri revizyon imar planı değişikliklerinin iptali için davamızı açtık. 6 Haziran 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararını aldık. Halen yürütmeyi durdurma kararı devam ediyor" diyerek şöyle devam etti: "Bugünde buradaki bölgenin teknik bilirkişiler tarafından incelemesi yapıldı. Burada bir keşif yapıldı. 2'nci İdare Mahkemesi'nden hakim ve bilirkişiler geldiler. TPAO'nun avukatı, Amasya Belediyesi'nin avukatı ve ihaleyi kazanan şirketin avukatı ve biz buradaydık. Burada sürece ilişkin önemli bir eşiği atladık. Rapor geldikten sonra ne olup olmadığına bakacağız. Dileriz bu çabalarımız bir sonuç verecek. Burayı eskisi gibi halkın kullanımına kazandıracağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya Banklar Parkı'nda Keşif Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement