Amasya'da Hedef 'Üniversite Şehri' - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Hedef 'Üniversite Şehri'

Amasya\'da Hedef \'Üniversite Şehri\'

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, ‘Hep Birlikte Daha İleriye’ parolasıyla istihdam odaklı büyümeyi ve mesleki eğitimde kalitenin adresi olmayı hedefleyip çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırarak eğitimin tüm paydaşlarıyla uyumlu ve işbirliği içerisindeki çok yönlü çalışmalarının meyvelerini almaya başladığını söyledi.

31.07.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 'Hep Birlikte Daha İleriye' parolasıyla istihdam odaklı büyümeyi ve mesleki eğitimde kalitenin adresi olmayı hedefleyip çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırarak eğitimin tüm paydaşlarıyla uyumlu ve işbirliği içerisindeki çok yönlü çalışmalarının meyvelerini almaya başladığını söyledi.

2014-ÖSYS yerleştirmeleri sonucunda üniversite genelinde ön lisans ve lisans programları için yüzde 96.5 doluluk oranıyla son dönemlerin en yüksek doluluk oranına ulaşıldığını ve bu ortalamanın ülkedeki devlet üniversitelerinin doluluk oranın üzerinde gerçekleştiğine vurgu yapan Rektör Orbay, "2014-2015 akademik yılında ön lisans, lisans, lisansüstü ve yabancı uyruklu öğrenciler dikkate alındığında bu yıl üniversitemiz ilk defa yaklaşık 5 bin gencimize Amasya ve Amasya Üniversitesi'nin kapılarını açmış olacak. Bu veriler üniversitemizin, Amasya'mızı bir üniversite şehri yapma noktasında istihdam odaklı büyüme yolunda ortaya koyduğu gayreti ve gelinen noktayı göstermesi açısından önemli birçok veriden sadece biri olarak görülmelidir. Böylesine yüksek doluluk oranına ulaşılmasında akademik, idari personelimizin katkılarının yanı sıra Amasya'daki kamu-kurum kuruluşları ve eğitimin tüm paydaşları ile hedef olarak ortaya koyduğumuz 'Üniversite Şehri: Amasya' olma gayretleri noktasındaki uyumlu çalışmaların önemli katkısı olduğu açıktır" dedi.

Diğer taraftan Amasya'nın tarihinden aldığı gücün, gençlere sunduğu huzur ve hoşgörü ortamı ile yaşanabilir ortamlar sunmasının öneminin göz ardı edilmemesinin altını çizen Prof. Dr. Orbay, "Bu yıl ilk defa öğrenci alan İngilizce Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Otobüs Kaptanlığı, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi, Grafik Tasarım, Posta Hizmetleri, İşçi Sağlığı ve Güvenliği gibi programlarımız ise yüzde 100 doluluk oranını yakalamış ve daha önceki yıllarda akademik faaliyetlerini sürdüren pek çok üniversitenin taban puanının üzerinde bir yerleşme puanı ile ilk öğrencilerine kapılarını aralamıştır" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da Hedef 'Üniversite Şehri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement