Amasya'da Maden İşçilerinin Protestosu - Son Dakika
Güncel

Amasya'da Maden İşçilerinin Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Amasya'da maden işçilerinin protestosu İşçilerden görüntü Hakan Çatal'ın konuşması Diğer işçilerle röportaj Amasya'da maden işçilerinin protestosu İşçiler kendilerine verilen sözlerin tutulmaması halinde yeniden protestoya başlayacaklarını belirttiler Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler, kendilerini verilen sözlerin tutulmadığını iddia ederek, sözlerin tutulmaması halinde protestoya tekrar başlayacaklarını belirttiler.

07.06.2016 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Amasya'da maden işçilerinin protestosu

İşçilerden görüntü

Hakan Çatal'ın konuşması

Diğer işçilerle röportaj Amasya'da maden işçilerinin protestosu

İşçiler kendilerine verilen sözlerin tutulmaması halinde yeniden protestoya başlayacaklarını belirttiler

Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler, kendilerini verilen sözlerin tutulmadığını iddia ederek, sözlerin tutulmaması halinde protestoya tekrar başlayacaklarını belirttiler.

İşletmenin yemekhanesinde toplanan işçiler adına konuşma yapan, Türkiye Maden İş Sendikası Yeni Çeltek Şube Başkanı Hakan Çatal, art ayında yer üstünde ve yer atında eylem yaptıklarını, devlet yetkilileri ve Maden İş Sendikası yetkililerinin gelerek kendilerine garanti vermeleri üzerine eylemlerine son verdiklerini söyledi.

Kendilerine iş yerinin açılacağı, çalışmaya devam edecekleri sözünün verildiği ileri süren Çatal, "Geldiğimiz şu noktada devletin vermiş olduğu sözleri tutmadığını ve aziz mübarek ramazan ayında insanların evine bir lokma ekmeği götüremediklerini, çocukları ile beraber sıkıntı çektiklerini görmekteyiz. Devlet yetkililerine söylediğimiz şu; eğer cuma gününe kadar bizim bu sıkıntılarımız çözülmeyecekse pazartesi gününden itibaren daha farklı, daha güzel bir şekilde eyleme başlayacağız" dedi.

Bir an önce iş yerlerinin açılmasını, maaş ve sigortalarının yatırılmasını talep eden Çatal, şunları kaydetti:

"O gün gelinen noktada her şey söz verildi, her şeyin olacağı söylendi ama şu anda herhangi bir şey yapıldığını görüyoruz. En kısa zamanda sorunlarımıza çözüm bulunmasını istiyoruz. İşletmemizde çalışan 257 kişilik mevcudumuzun 36 tane olan Gürmin AŞ girişli işçiler 4 aydır maaş alamıyor. Aziz mübarek gün öbür işçilerimiz de 60-65 günü doldurdu maaş almayalı. Yani evlerine bir lokma ekmek götüremiyorlar. Bir an önce bizim işimizi ya çözsünler ya bizi kendi halimize bırakıp yer altında açlık grevi yaparak ölmeye razıyız. Devletimize güveniyoruz. Biz dağda teröristlik yapmadık, vatan hainliği yapmadık. Biz onlara verdiğimiz sözü tuttuk, mümkünse onlar da bize verdiği sözü tutsunlar, bir an önce bu iş tatlılığa kavuşsun."

Amasya\'da Maden İşçilerinin Protestosu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'da Maden İşçilerinin Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement