Amasya'da, Şehirlerarası Bilet Alımına 18 Yaş Şartı - Son Dakika
Güncel

Amasya'da, Şehirlerarası Bilet Alımına 18 Yaş Şartı

Amasya\'da, Şehirlerarası Bilet Alımına 18 Yaş Şartı

Amasya Valiliği, 18 yaş altındakilere kanuni bir temsilcisi bulunmadan şehirlerarası otobüs ve tren bilet satışını yasakladı.

12.11.2014 19:30  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali İbrahim Halil Çomaktekin imzasıyla yayımlanan kararda, evden ve yurtlardan kaçan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, yaşamlarını olumsuz etkileyecek olayların ve ailelerin kayıp çocuk infiali yaşamalarının engellenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Şehirlerarası otobüs terminalleri, demiryolu istasyonları ile bunların acenteleri ve bilet satış noktalarında 18 yaşından küçüklere bilet satışının yapılamayacağı vurgulanan kararda, şu ifadelere yer verildi:

"18 yaşından küçükler seyahatleri için yalnız başına bilet talep etmeleri halinde velisi, vasisi, kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğunun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edilir, bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılır. Velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin seyahatten bilgisi olmadığı tespit edilmesi halinde, bu durum derhal kolluk kuvvetlerine bildirilir. 18 yaşından küçükler, öğrencilik gerekçesiyle ilimizde veya gideceği ilde öğrenci olduğunu ispatlayan belge gösterdiğinde bilet satışı yapılacaktır."

Söz konusu karara uymayanlara, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. Maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesinde öngörülen idari para cezası kesileceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'da, Şehirlerarası Bilet Alımına 18 Yaş Şartı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement