Amasya'da Yeşilırmak Üzerine 16 Milyonluk Proje - Son Dakika
Güncel

Amasya'da Yeşilırmak Üzerine 16 Milyonluk Proje

Amasya Belediyesi öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında Yeşilırmak Nehri'nin bir kısmına kauçuk bentler kurularak su seviyesi yükseltilecek.

14.04.2014 18:04  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Belediye Başkanlığı'nın öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında Yeşilırmak Nehri'nin bir kısmına kauçuk bentler kurularak su seviyesi yükseltilecek. Bu bölümde kayıklarla turistik gezi programları yapılacak. Ayrıca bent üzerine kurulacak sistemle elektrik üretilecek.

Protokol anlaşması imzalanan proje toplamda 16 milyon 92 bin TL'ye mal olacak. Amasya Belediyesi öncülüğünde Amasya Valiliği işbirliğiyle hazırlanan Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyon Alanların Oluşturulması, Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesi'ne Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı da destek oldu.

Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi konferans salonunda düzenlenen törende Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Amasya Belediye Başkanı AK Parti'li Cafer Özdemir arasında protokol imzalandı.

Proje kapsamında Yeşilırmak Nehri'nin Amasya kent merkezinden geçen yaklaşık 300 metrelik kısmında kurulacak kauçuk bentlerle su seviyesinin 2 metre yükseltileceği belirtildi.

Su seviyesi yükseltilen bu alanda kayıkla turistik nehir gezintisinin yapılacağı ifade edilirken ayrıca bentlerin yanına kurulacak sistemle elektrik üretileceği belirtildi.

Üretilen elektriğin bölgedeki rekreasyon çalışmalarındaki ışıklandırma için kullanılacağı belirtildi. Projenin hazırlık safhasının 3 yıl sürdüğünü söyleyen Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Amasya'nın kültürel değerlerini ortaya çıkarmak onları ekonomiye kazandırmak turizme kazandırmak amaçlı daha birçok şeyin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bunların bir tanesi de Yeşilırmak üzerindeki suyun debisinin belli seviyelerde dengeleyerek suyun geçmişteki medeniyette olduğu gibi iyi kullanılması ve suyun içerisinde başka bir şekilde yaşanması ile ilgili bu projeyi hazırladık" dedi. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Mustafa Takkesen, projenin çok farklı ve orijinal olduğunu söyleyerek, "Bu proje kapsamında aynı zamanda enerji de üretilecek. Burada belediyenin elektrik ihtiyaçlarını da karşılayacak çok özgün bir projedir" diye konuştu. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya'da Yeşilırmak Üzerine 16 Milyonluk Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement