Amasya'da Yeşilırmak Üzerine 16 Milyonluk Proje - Son Dakika
Güncel

Amasya'da Yeşilırmak Üzerine 16 Milyonluk Proje

Amasya\'da Yeşilırmak Üzerine 16 Milyonluk Proje

Amasya Belediyesi öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında Yeşilırmak Nehri'nin bir kısmına kauçuk bentler kurularak su seviyesi yükseltilecek.

14.04.2014 18:32  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Belediyesi öncülüğünde Amasya Valiliği işbirliğiyle hazırlanan Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyon Alanların Oluşturulması, Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesi'ne Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı da destek oldu.

Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi konferans salonunda düzenlenen törende Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Amasya Belediye Başkanı Ak Partili Cafer Özdemir arasında protokol imzalandı.

Proje kapsamında Yeşilırmak Nehri'nin Amasya kent merkezinden geçen yaklaşık 300 metrelik kısmında kurulacak kauçuk bentlerle su seviyesinin 2 metre yükseltileceği belirtildi. Su seviyesi yükseltilen bu alanda kayıkla turistik nehir gezintisinin yapılacağı ifade edilirken ayrıca bentlerin yanına kurulacak sistemle elektrik üretileceği belirtildi.

Üretilen elektriğin bölgedeki rekreasyon çalışmalarındaki ışıklandırma için kullanılacağı belirtildi. Projenin hazırlık safhasının 3 yıl sürdüğünü söyleyen Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Amasya'nın kültürel değerlerini ortaya çıkarmak onları ekonomiye kazandırmak turizme kazandırmak amaçlı daha birçok şeyin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bunların bir tanesi de Yeşilırmak üzerindeki suyun debisinin belli seviyelerde dengeleyerek suyun geçmişteki medeniyette olduğu gibi iyi kullanılması ve suyun içerisinde başka bir şekilde yaşanması ile ilgili bu projeyi hazırladık" dedi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Mustafa Takkesen, projenin çok farklı ve orijinal olduğunu söyleyerek "Bu proje kapsamında aynı zamanda enerji de üretilecek. Burada belediyenin elektrik ihtiyaçlarını da karşılayacak çok özgün bir projedir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya'da Yeşilırmak Üzerine 16 Milyonluk Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement