Amasya'daki Cezaevi Çatısının Çökmesi - Son Dakika
Güncel

Amasya'daki Cezaevi Çatısının Çökmesi

Amasya Valisi Halil İbrahim Çomaktekin, Gümüşhacıköy'de şiddetli rüzgar nedeniyle çatısı çöken açık cezaevinde yaralanan mahkumlara ziyarette bulundu.

16.04.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valisi Halil İbrahim Çomaktekin, Gümüşhacıköy'de şiddetli rüzgar nedeniyle çatısı çöken açık cezaevinde yaralanan mahkumlara ziyarette bulundu.

Çomaktekin, çatı çökmesi sonrası yaralanarak tedavi altına alınan mahkumları Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesinde ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Çomaktekin, yaralılara acil şifa dileklerinde bulunarak, olayda can kaybının yaşanmamasına sevindiklerini söyledi.

Olay sonrası 81 kişinin yaralandığını, durumu ciddi olan 14 kişiden birinin Amasya'da, diğerlerinin de Merzifon'da tedavi altına alındığını vurgulayan Çomaktekin, şöyle konuştu:

"Gümüşhacıköy Cezaevinde aşırı rüzgardan dolayı çatı uçarak açık alanda bahçede sayım yapılırken maalesef mahkum kardeşlerimizin üzerine çarpması sonucu meydana geldi. Bugün mahkum kardeşlerimizi hastanelerimizde ziyaret ettik. Başta Amasya ve Merzifon'da tedavi gören yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Kendilerine acil şifalar diliyoruz. Mahkum kardeşlerimizden 14'ünün durumu ciddi görülüyor. Şu an 2 kişi yoğun bakımda. Ancak hayati tehlikeleri bulunmuyor. Diğer 11 mahkumun da sağlık durumlarının iyiye gittiğini gördük. Çok şükür ölen yok, bu bizi sevindirdi. Diğerler hafif yaralılar ayakta tedavi edilerek taburcu edildi."

Olayda yaralanarak Merzifon'da tedavi altına alınan Gümüşhacıköy Açık Cezaevi 2. Müdürü İsa Devrim, kısa sürede fırtınanın etkili olduğunu, sonrasında ise çatının çöktüğünü ifade etti. Devrim, şu değerlendirmede bulundu:

"Anlık bir fırtına oldu. Çatı çöktü. Biz de insanları kurtarmaya çalıştık. Gerek personel, gerekse hükümlü arkadaşlarımız çok dirayetli davrandılar. Ben ikinci çatı düştüğünde altta kalanları kurtarmaya çalıştım. O esnada kafama bir parça düştü. Muayene olmayı reddettim. İki saat daha dayanmışım daha sonra gözümü hastanede açtım. Sonuçta bu görev, oradakilerde bizim canımız. Hükümlüler de bize emanet. Yaralımız biraz fazla fakat ölü olmaması bizleri sevindirdi." diye konuştu.

Ziyaret sırasında Vali Çomaktekin'e Kaymakam Ozan Balcı, Hastane Başhekimi Ahmet Hasıripi, İl Sağlık Müdürü Mehmet Rüştü Ertosun eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'daki Cezaevi Çatısının Çökmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement