Amasya'daki Maden İşçilerinin Protestosu - Açlık Grevi Yapan İşçilerden 6'sı Hastaneye Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Amasya'daki Maden İşçilerinin Protestosu - Açlık Grevi Yapan İşçilerden 6'sı Hastaneye Kaldırıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Amasya'daki maden işçilerinin protestosu Maden işçileri yakınlarının eylem yapması Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven'in açıklamaları Amasya'daki maden işçilerinin protestosu Soma'da görevlendirilmelerine tepki amacıyla yer altında açlık grevi yapan işçilerden 6'sı hastaneye kaldırıldı Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Güven: "İnşallah daha fazla uzamadan bu işin çözümünü istiyoruz" Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan, kuruluşun kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki amacıyla yer altında açlık grevinde olan işçilerden 6'sı hastaneye kaldırıldı.

08.04.2016 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Amasya'daki maden işçilerinin protestosu

Maden işçileri yakınlarının eylem yapması

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven'in açıklamaları

Amasya'daki maden işçilerinin protestosu

Soma'da görevlendirilmelerine tepki amacıyla yer altında açlık grevi yapan işçilerden 6'sı hastaneye kaldırıldı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Güven:

"İnşallah daha fazla uzamadan bu işin çözümünü istiyoruz"

Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan, kuruluşun kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki amacıyla yer altında açlık grevinde olan işçilerden 6'sı hastaneye kaldırıldı.

Sosyal medyadan haberleşen işçi aileleri ile yakınları işletme önünde toplandıktan sonra Ankara- Samsun karayolunu bir saat kadar trafiğe kapatırken jandarma güçleri ile madenci yakınları arasında zaman zaman arbede yaşandı. İşçi yakınlarının yol kapatma eylemine CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ile Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer de katılarak destek verdi.

İşçi yakınlarıyla görüşerek yatıştırmaya çalışan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemin 16'ncı, açlık grevinin de 5'nci gününde olduğunu ve şimdiye kadar rahatsızlanan yer altındaki 220 işçiden 28'inin hastaneye kaldırıldığını söyledi. Güven, sadece bugün, grev yapan işçilerden 6'sının hastaneye kaldırıldığını belirtti.

İşçilerin toplu olarak, "ölmek var, dönmek yok" şeklinde sloganlar atarak greve devam edeceklerini açıklamaları üzerine işçilerin kararlarını yetkililere ileteceğini belirten Güven, "Allah'ın izniyle bizim derdimiz ekmek derdi. Bizim başka derdimiz yok. Başlattığımız eylemin 16. günü bugünde yer altındaki açlık grevimizin beşinci günü arkadaşlar. İnşallah daha fazla uzamadan bu işin çözümünü istiyoruz" dedi.

Yerin bin 680 metre altına inerek grevlerine devam eden işçilerle görüşen Güven, şöyle konuştu:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştük. Burasının bizim ekmek teknemiz olduğunu söyledik arkadaşlar. Arkadaşlarımızda konuştular. Gelinen noktada sayın bakanda, bu konunun üzerine eğileceğim. Hükümet olarak bu iş bizim işimiz. Her ne kadar direk olarak benim işim olmasa da bu işi hükümetin çözmesi lazım. Bende bakanımıza ilgili bakanımıza ileteceğim kendisi de çözümü noktasında yardımcı olacağını söylediler. Fakat benden bir istirhamı oldu. Arkadaşları anlıyorum. Ülke şu ana kadar tamamıyla bu eylemden arkadaşların bu yaptığı eylemden sıkıntılarından haberdar oldular. Arkadaşların da daha fazla yer altında kendilerine eziyet etmelerine gerek yok."

Amasya\'daki Maden İşçilerinin Protestosu - Açlık Grevi Yapan İşçilerden 6\'sı Hastaneye Kaldırıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'daki Maden İşçilerinin Protestosu - Açlık Grevi Yapan İşçilerden 6'sı Hastaneye Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement