Amasya'daki 'Utku Kalı Davası' Yine Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Amasya'daki 'Utku Kalı Davası' Yine Ertelendi

Amasya\'daki \'Utku Kalı Davası\' Yine Ertelendi

Amasya'daki 'Utku Kalı davası' yine ertelendi HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin ölümüne neden olan patlamaların ardından gizli belge sızdırmakla suçlanarak hakkında dava açılan 26 yaşındaki Utku Kalı'nın tutuksuz yargılandığı Amasya Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmayı 2 Temmuz tarihine erteledi.

30.04.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'daki 'Utku Kalı davası' yine ertelendi

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin ölümüne neden olan patlamaların ardından gizli belge sızdırmakla suçlanarak hakkında dava açılan 26 yaşındaki Utku Kalı'nın tutuksuz yargılandığı Amasya Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmayı 2 Temmuz tarihine erteledi.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen ve 52 kişinin ölümüne neden olan patlamaların ardından, üzerinde 'Gizli' ibaresi bulunan 4 belgeyi dışarı sızdırdığı ve internette yayınlanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan jandarma er Utku Kalı, özel yetkili Samsun 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Yargılama devam ederken özel yetkili mahkemelerin kapatılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle kaldırılan özel yetkili Samsun 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Utlu Kalı ile ilgili kamu dava dosyasını inceleyerek, suçun işlendiği yerin Amasya olduğunu belirterek, davanın yetkili ve görevli Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Bugün Amasya'da görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Utku Kalı katılmadı. Amasya Ağır Ceza Mahkemesi, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 2 Temmuz tarihine erteledi. Duruşma sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kalı'nın avukatı ve ablası Ceren Kalı, "Bu dava her şeyden önce bizim suçumuzu kim ortaya çıkardı davasından başka bir şey değil. Başka biri de olabilirdi. Burada gerçekten sorumlular yargılanmıyor. Onun yerine tamamen üzerine suç atılan bir çocuk yargılanıyor. Biz bugün 20 sayfadan ibaret tanık anlatımlarına karşı beyanlarımızı sunduk. Geldiğimiz noktada 11 tanık toplam 34 farklı ifade vermiş durumda. Bunların hepsini teker teker ele almak zorunda hissettik. Onları da bir bütün olarak ele aldığımızda gördüğümüz şey bu suçun Utku'nun üzerine atıldığını ve sistematik bir şekilde tüm savcılık aşaması olsun, mahkemeler aşaması olsun hepsini yönlendirerek Utku'nun bu süreçte mağdur edildiğidir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya'daki 'Utku Kalı Davası' Yine Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement