Amasya Maden İşçileri, Yerin 1200 Metre Altında Açlık Grevinde - Son Dakika
Güncel

Amasya Maden İşçileri, Yerin 1200 Metre Altında Açlık Grevinde

Amasya Maden İşçileri, Yerin 1200 Metre Altında Açlık Grevinde

Maden işçileri, yerin 1200 metre altında açlık grevindeAmasya'nın Suluova İlçesi'nde kapatılma kararı alınan Yeni Çeltek Maden İşletmesi'nin işçileri, yerin 1200 metre altına inip açlık grevine başladı.

05.04.2016 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maden işçileri, yerin 1200 metre altında açlık grevinde

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde kapatılma kararı alınan Yeni Çeltek Maden İşletmesi'nin işçileri, yerin 1200 metre altına inip açlık grevine başladı.

Soma Holdinge ait Gürmin Enerji A.Ş.'nin aldığı Yeni Çeltek Maden Ocağı'nı kapatma kararı, madende çalışan işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. İşçiler, madene inerek açlık grevine başladı. İşçilerden bazıları açlığa dayanamayıp fenalaştı. 5 işçi yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle arkadaşları tarafından ocaktan çıkarılıp dışarıda bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi. İlk müdahaleleri ambulansta yapılan işçiler, Suluova Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. İşçilerin, sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi.

AİLELER DE DIŞARIDA EYLEM YAPTI

Açlık grevi yapan işçilere, aileleri de dışarıda destek verdi. İşçi aileleri, Suluova İlçesi Amasya- Samsun karayolu üzerinde toplanarak eylem yaptı. Jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, aileler, atılan sloganlar ve taşınan dövizlerle madenin kapatılmasına tepki gösterdi. Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan da bölgeye gelerek ailelerle görüşüp sorunlarını dinledi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Suluova Şube Başkanı Hakan Çatal ise, "Bizim bu eylemlerimize yetkililer gerekli çözümü bulamadığı sürece devam edecek. Biz sadece burada çalışıp, burada paramızı kazanmak istiyoruz. 1955 yılında kurulmuş bir madeni gelipte kapatmalarına kimsenin rızası yok? diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya Maden İşçileri, Yerin 1200 Metre Altında Açlık Grevinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement