Amasya'nın Mikro Kredi Başarısı Yüzde 100 - Son Dakika
Yerel

Amasya'nın Mikro Kredi Başarısı Yüzde 100

Amasya\'nın Mikro Kredi Başarısı Yüzde 100

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, kredilerde geri dönüş oranının yüzde 100 olarak gerçekleştiğini söyledi.

16.01.2014 16:00  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, ilde mikro kredi sisteminden faydalanan bin 196 kişiye yaklaşık 1,6 milyon liralık kredi sağlandığını ve kredilerde geri dönüş oranının yüzde 100 olarak gerçekleştiğini açıkladı.

İnsanlara hibe şeklinde yardımlar verilmesi yerine, onlara borç vererek iş sahibi olmaları ve kendi ayakları üzerinde durmalarının amaçlandığı sistemde halen 550 kişinin aktif olarak yer aldığını belirten Vali Çomaktekin, "Amasya Mikro Kredi Şube Müdürlüğü'müz Amasya merkez, Suluova, Merzifon, Gümüşhacıköy, Taşova ilçelerimiz ile Amasya İpek Köyü ve Suluova Ayrancı Köyünde faaliyetlerine devam etmektedir. Proje sayesinde birçok vatandaşımız kendi işlerini kurarak ev ekonomilerine ve ilimiz ekonomisine katkı sağlamışlardır. Buda hakkımıza imkan sağlandığında, önemli başarılar kazanacaklarının bir ispatıdır. Ben yapılan çalışmalardan ötürü tüm mikro kredi çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Mikro Kredi Amasya Şube Müdürü İlknur Kanar ile bilikte ziyaret ettiği Çomaktekin'e çalışmalar hakkında bilgiler veren Mikro Kredi Samsun Bölge Müdürü Yasin Kandemir, mikro kredinin dar gelirli vatandaşların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkan sağlayan, teminat ve kefalet gerektirmeden verilen küçük bir sermaye olduğunu söyledi.

Kandemir, bu kredinin kullandırılmasında maddi açıdan yoksun kadınlara öncelik verildiğini ve kredi kullanacak kadınların geleceğe dönük çalışma azmi ve potansiyelinin değerlendirildiğini belirtti. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'nın Mikro Kredi Başarısı Yüzde 100 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement