Amasya'nın 'Yeşil Nöbeti'nde Aleyhte Karar Çıktı; 90 Ağaç Kesildi - Son Dakika
Güncel

Amasya'nın 'Yeşil Nöbeti'nde Aleyhte Karar Çıktı; 90 Ağaç Kesildi

Amasya\'nın \'Yeşil Nöbeti\'nde Aleyhte Karar Çıktı; 90 Ağaç Kesildi

Amasya'da bulunan park alanına yapılmak istenen akaryakıt istasyonunu nedeniyle başlatılan hukuk mücadelesinde karar çıktı. Davada, aleyhte karar verilince, 90 ağaç firma tarafından kesildi.

04.05.2016 14:44  Güncelleme: 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da Hızır Paşa Mahallesi'nde bulunan park alanına yapılmak istenen akaryakıt İstasyonunu nedeniyle 2 yıl önce başlatılan hukuk mücadelesinde karar çıktı. Akaryakıt istasyonunu istemeyenler arasında bulunan 20 yaşındaki Tuba Kalelioğlu tarafından Samsun 2'nci İdare Mahkemesi'ne açılan davada, aleyhte karar verilince, park alanındaki 90 ağaç, firma tarafından kesildi.

ÇEVRECİLER, PARK İÇERİSİNE ÇADIRLAR KURDU

Amasya'da 3 Haziran 2014'te meydana gelen olayda Hızırpaşa Mahallesi İstasyon Ceddesi'nde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'na (TCDD) ait üzerinde yaklaşık 130 ağaç bulunan 4.5 dönümlük arazinin özel bir şirkete akaryakıt istasyonu kurmak üzere 49 yıllığına kiralanmasına tepki gösteren çevreciler, park içerisine çadırlar kurdu.

Amasya'nın 'Yeşil Nöbeti'nde Aleyhte Karar Çıktı; 90 Ağaç Kesildi

KESİLMEYEN AĞAÇLARIN ÜZERİNE TÜRKİYE'DEKİ İLLERİN PLAKALARI YAZILDI

'Yeşil Nöbet' adı verdikleri eylemlerini sürdüren Amasyalılar, park içerisine Türk bayrakları ve Atatürk posterleri astı, kesilmeyen ağaçların üzerine Türkiye'deki illerin plakaları ve isimleri yazıldı.

YARGI SÜRECİNDE DÜN KARAR VERİLDİ

Kesilen ağaçlar yerine de fidanlar dikildi. Eylemin 3'üncü günü akşamında Tuba Kalelioğlu'nun Samsun 2'nci İdare Mahkemesi'ne açtığı söz konusu parka petrol istasyonu yapılmasıyla ilgili yapılan başvuru sonucunda mahkeme, park alanı için Amasya Belediyesi'nin 07 Kasım 2006 tarihli revizyon imar planının, 09 Ağustos 2008 tarihli arsa ve arazi düzenlemesi işleminin ve 23 Mayıs 2014 tarih 2014/101 sayılı yapı ruhsatı işleminin iptali ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bunun üzerine eylem sona erdi. Başlayan yargı sürecinde ise dün karar verildi.

KARAR ÇIKTI, 90 AĞAÇ KESİLDİ

Samsun 2'nci İdare Mahkemesi, söz konusu alana verilen yapı ruhsatının iptali ve buna dönük olarak 2006 ve 2008 yılları arasında yapılmış imar düzenlemelerinin iptali talebini reddetti. Ayrıca dava sürecinde yargılama giderleri olarak belirlenen 2 bin 792 TL'yi davacı Kalelioğlu'nun üzerine bırakılmasına karar verdi. Davanın dün sonuçlanması sonrası iddiaya göre alana akaryakıt istasyonu yapacak olan firma yetkilileri bugün park içerisinde kalan 90 ağacı da kesti.

Amasya'nın 'Yeşil Nöbeti'nde Aleyhte Karar Çıktı; 90 Ağaç Kesildi

TAKSİCİ: NE KADAR AĞAÇ KESİLDİYSE, ONUN KADAR AĞAÇ DİKİLSİN

Park alanın karşısında taksi durağı bulunan Yıldıray Köse, kara tepki göstererek, "Ne kadar ağaç kesildiyse, onun kadar ağaç dikilsin. Belki sıralı olmaz. Ama grup grup diksinler bence, madem o kadar yeşili çok seviyoruz. Sadece söylemde kalıyor. Söylemde kalmayacak ya bir şeyleri gerçekten yapacaksınız. Yoksa ben ağacı seviyorum demeyle ağaç sevilmiyor. Ağacı gerçekten seviyorsunuz koruyacaksınız gidip ucunu kırmayacaksınız" dedi.

DAVACI TUBA KALELİOĞLU: BİR AN ÖNCE TEMYİZ EDECEĞİZ

Davacı Tuba Kalelioğlu'nun avukatı Erdem Türem ise Samsun 2'nci İdare Mahkemesi'nden söz konusu alana verilen yapı ruhsatının iptali ve buna dönük olarak 2006 ve 2008 yılları arasında yapılmış imar düzenlemelerinin iptalini talep ettiklerini belirterek, "Bu davamız dün tebliğ almış olduğumuz kararla ilk derece bakımından sonlandı. Mahkeme bizim talebimizin reddine karar verdi. ve bu sabah da kalan ağaçların kesilmiş olduğunu öğrendik. Sanıyorum bu saatten sonra ihaleyi alan firma inşaata başlayacaktır. Temyiz için 30 günlük bir süremiz var, ama biz bunu bir an önce yapmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde uygun bir dilekçe yazıp göndereceğiz. Temyiz başvurumuzu da yapmış olacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya'nın 'Yeşil Nöbeti'nde Aleyhte Karar Çıktı; 90 Ağaç Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement