Amasya Taşova Yibo Yine Sürpriz Peşinde - Son Dakika
Yerel

Amasya Taşova Yibo Yine Sürpriz Peşinde

Hentbol Erkekler Süper Ligi'ni dördüncü bitirerek önemli bir başarıya imza atan Amasya Taşova YİBO, galibiyetle başladığı play-off maçlarında da yeni bir sürprize imza atmak istiyor.

11.04.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜMİN ALTAŞ - Hentbol Erkekler Süper Ligi'ni dördüncü bitirerek önemli bir başarıya imza atan Amasya Taşova YİBO, galibiyetle başladığı play-off maçlarında da yeni bir sürprize imza atmak istiyor.

Süper Lig'de ilk kez bu yıl mücadele eden ve tamamı yeni oyunculardan kurulu kadrosuyla sezona başlayan Amasya Taşova YİBO, 26 haftalık normal sezonu Beşiktaş Mogaz, Nilüfer Belediye spor ve Büyükşehir Belediye Ankaraspor'un ardından dördüncü sırada bitirdi.

Play-off 1. tur maçında Maliye Milli Piyango ile eşleşen ve deplasmanda oynanan ilk maçı kazanan Amasya ekibi, sahasında oynayacağı iki maçı da kazanıp avantajlı duruma geçmek istiyor.

Antrenör Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorlu lig maratonunda sporcular ve yönetim olarak çok iyi kenetlenerek önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Sezon başında hedeflerini ligde kalmak olarak belirlediklerini anlatan Günal, "Maç maç düşünürsek ligi daha kolay çözeceğimiz kanısına vardık ve arkadaşlarımıza da bunu işledik. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ligi dördüncü bitirmek hem Taşova hem hentbol camiası hem de benim için iyi bir sonuç. Önemli olan bir yere gelmek değil. Orada tutunabilmek. Bundan sonraki amacımız burada kalmak ve daha da üstüne çıkmak" diye konuştu.

"Hentbolu profesyonelce yapmalıyız"

Günal, hentbol camiasından olumlu tepkiler aldıklarını, en çok da "Nasıl oldu" sorusuyla karşılaştıklarını belirtti.

Taşova'ya hentbol için geldiklerini ve tek düşüncelerinin bu olduğunu vurgulayan Günal, "Hentbol ile uğraşan arkadaşlarımızın sorunu diğer işlerden kalan zamanlarda bu işi yapmaları. Başarının gelmesinde en önemli etken ana işimiz hentbol. Basketbol ve voleyboldaki sıçramanın nedeni tek işi bu spor olan arkadaşların bu işin başında olması. Aynı şeyi hentbola uyarlamalıyız. Hentbolu profesyonelce yapmalıyız" ifadesini kullandı.

"Maliye Milli Piyango'nun servisini kırdık"

Günal, 5 maçlık play-off serisi ilk karşılaşmasında deplasmanda Maliye Milli Piyango'yu yenerek işin yüzde 40'ını hallettiklerini, rakibin servisini kırarak büyük avantaj sağladıklarını aktardı.

Seride üst üste iki maçı da sahalarında oynayacaklarına dikkati çeken Günal, şunları kaydetti:

"Bu maçlardan ikincisini eğer alırsak Milli Piyango'nun direncini daha fazla kıracağız. Orada galip gelmek hemen bu işin bittiği anlamına gelmiyor. Türkiye Kupası'ndan dramatik şekilde elenmemiz var. Deplasmanda yenip evimizde yenilirsek hoş olmaz. Hem ligi ilk dörtte bitirmemiz, eğer yapabilirsek play-off'ta yarı finale kalmamız zaten bu sene için flaş bir olay. Maliye Milli Piyango'yu elediğimiz takdirde rakibimiz Beşiktaş. Finale çıkmak çok zor. Bu seviye bizim için büyük başarıdır. 11 yıllık profesyonel antrenörlük hayatım var. Hiçbir zaman hayale kapılmadım. Ancak sürprizler olabilir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Taşova Yibo Yine Sürpriz Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement