Amasya Üniversitesi'nde Öğrenci Sayısı 14 Bine Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Amasya Üniversitesi'nde Öğrenci Sayısı 14 Bine Ulaştı

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2014 2015 akademik yılında 84 aktif programda 14 bin öğrencinin eğitim göreceğini belirtti.

15.09.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2014-2015 akademik yılında 84 aktif programda 14 bin öğrencinin eğitim göreceğini belirtti.

Orbay, yaptığı açıklamada, akademik özgürlüğü bilimin evrenselliği olarak gören ve her zaman bunu ön planda tutan Amasya Üniversitesi'nin bilim, halk ve sanatla bütünleşmiş bir üniversite olmayı hedeflediğini belirtti.

Yeni akademik yılda yedi fakülte, bir yüksekokul, sekiz meslek yüksekokulu, iki enstitü ve beş araştırma uygulama merkeziyle girdiklerini anlatan Orbay, şunları kaydetti:

"Üniversitenin akademik ve fiziki olarak büyümesini destekleyen tüm iç ve dış paydaşlarıyla yeni akademik yılda da çalışmaya devam edeceğiz. Yüzde 80'i şehir dışından gelen yaklaşık 84 aktif programda 14 bin öğrencimizi kendi çocukları gibi sahiplenen değerli Amasya halkıyla bu yıl da çeşitli organizasyonlarda buluşacağız. Etkinliklerimizi onlarla paylaşıp birlikte gelişeceğiz.Amasya Üniversitesinin bilimsel araştırma, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki başarıları için çalışan tüm öğretim elemanı kadrosuna, idari personele, özellikle de öğrencilerimize başarılı ve verimli bir akademik yıl dilerim." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Üniversitesi'nde Öğrenci Sayısı 14 Bine Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement