Amasya Üniversitesi Rektörü, Suluova'da Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Amasya Üniversitesi Rektörü, Suluova'da Ziyaretlerde Bulundu

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Suluova'da ziyaret ve incelemelerde bulundu.

18.02.2015 14:28  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Suluova'da ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak Kaymakam Hayatı Taşdan'ı ziyaret eden Prof. Dr. Orbay, ikinci dönemi başlayan akademik yılla ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve mevcut durumu değerlendirmek üzere Suluova'ya geldiğini belirtti.

Akademik yılın birinci dönemini sorunsuz tamamlayarak ikinci dönem eğitimlerine önceki hafta başladıklarını ifade eden Orbay, "Suluova'daki yüksek okulumuza destek veren kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Suluova MYO bahçesinde yapılan yeni ek bina inşaatı tamamlandığını dile getiren Orbay, şunları söyledi:

"Bina içinin müştemilatıyla alakalı çalışmalar yaparak hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Şu anda eğitim-öğretimde acil bir sınıf ya da derslik ihtiyacı olmadığı ve kış olması nedeniyle yapılan yeni ek binamızı bu dönem faaliyete geçirmeyeceğiz. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başından itibaren yeni binamız akademik faaliyetlerine başlayacak. Bu binamızın da hizmete girmesiyle istihdam odaklı yeni bölümler açmayı planlıyoruz. Bunları belirlerken sadece Suluova ilçesine göre değil tüm Amasya bölgesine göre ihtiyaç duyulan ve bölgede olmayan, mezun olduktan sonra öğrencilerin istihdam edileceği bölümlerin açılmasını planlıyoruz."

Kaymakam Taşdan, Orbay'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Önümüzdeki dönemde ilçemizde açılmasını talep etmeyi düşündüğümüz veterinerlik fakültesiyle alakalı ön görüşmede bulunduk. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Bölgemizde yoğun olarak yapılan besicilik faaliyetlerine hem teknik hem de sosyal anlamda uygun veterinerlik fakültesi, ilçemize çok önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Rektör Orbay, Üniversite Genel Sekreteri Hasan Özyurt ile Suluova MYO Kurucu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, Belediye Başkanı Fatih Üçok ve bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ettikten sonra MYO ek binasında incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Üniversitesi Rektörü, Suluova'da Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement