Amasyalı Kadınlar Yaptı, Uçak Yolcuları Yedi - Son Dakika
Güncel

Amasyalı Kadınlar Yaptı, Uçak Yolcuları Yedi

Amasyalı Kadınlar Yaptı, Uçak Yolcuları Yedi

Haber: Faik KAPTAN - Kamera: Murat ÇAKIR / İSTANBUL DHAAmasya'nın Merzifon, Gümüşhacıköy ve Suluova ilçelerine bağlı bazı köylerden seçilen 16 üretici temsilci tarafından kurulan,?Amesia Arı Kadınlar Grubu" üyesi kadınlar Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ndeki 'Tadında Anadolu' restoranında yöresel yemekleri ve tatlıları 'Anneler Günü' etkinliğinde tanıttı.

05.05.2016 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Faik KAPTAN - Kamera: Murat ÇAKIR/ İSTANBUL DHA

Amasya'nın Merzifon, Gümüşhacıköy ve Suluova ilçelerine bağlı bazı köylerden seçilen 16 üretici temsilci tarafından kurulan,?Amesia Arı Kadınlar Grubu" üyesi kadınlar Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ndeki 'Tadında Anadolu' restoranında yöresel yemekleri ve tatlıları 'Anneler Günü' etkinliğinde tanıttı.

Anadolu yemek kültürünün mirasını korumak, geliştirmek ve tanıtmak fikriyle doğan Tadında Anadolu, Anneler Günü için özel bir etkinlik düzenledi. 5-6-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde bulunan Tadında Anadolu restoranında gerçekleştirilen etkinlikte Amesia Çalışan Arı Kadınlar Grubu'nun hazırladığı Amasya yemekleri ve yöresel ürünler misafirlerin beğenisine sunuldu.

Etkinlikle ilgili konuşan BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, 'Tadında Anadolu markamızla Anadolu mutfağının yöresel zenginliklerini herkese duyurmak, yok olmaya yüz tutan ürünlerini yaşatmak amacıyla yola çıktık. Her zaman yerel üreticileri destekleyen bir anlayış benimsedik. Anadolu'nun çeşitli şehirlerindeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin titizlikle hazırladığı yöresel ürünleri toplayarak tüketicilerle buluşturuyoruz. Buradan dünyaya açılan pencereden yolcularımızla yöresel yiyecekleri buluşturuyoruz. Biz kültür ve turizm elçiliği yapıyoruz. Anneler Günü özelinde kadın üreticilerle bir arada olmaktan ve onların gelişimine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

'GÖZÜMÜZ AÇILIR DİYE BAKTILAR HERHALDEö

Amasyalı Kadınlar grubu adına bir açıklama yapan Hülya Çalışkan ise, ' Başta ailem istemedi. Çünkü biz köy kadınları olarak dışarı çıkarsak gözümüz açılır diye baktılar. Ekonomik özgürlüğe kavuşuruz diye mi baktılar' Bilemiyoruz. Ama bizim bu işte olmamızı istemediler. Fakat şimdi destekliyorlar. Bizim amacımız çocuklarımızın bizi örnek alarak köyde kalmaları, doğduğumuz yerde doymalarını istiyoruz. Çünkü köyden göç başladı. Onu engellemek istiyoruz" diyerek çocuklarının artık babalarından değil annelerinden harçlık istemelerinin kendilerini mutlu ettiklerini sözlerine ekledi.

Üç gün sürecek etkinlikte çömlekte keşkek, tavuklu herse, haluçka, pezik sapı turşusu, cevizli bat, kuzu etli madımak aşı gibi Amasya mutfağının özel tatlarıyla bir lezzet şöleni yaşanacak. Ayrıca yine Amesia'nın ürettiği yaş tarhana, kuşburnu marmelatı, küp çökelek, haşhaşlı çörek, katık, alıç marmaletı, katmer peyniri, madımak konservesi, alıç sirkesi, kabaklı pancar pekmezi, sap turşusu gibi 50'nin üzerinde yöresel ve doğal ürün de büyük ilgi gördü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasyalı Kadınlar Yaptı, Uçak Yolcuları Yedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement