Amatör Balıkçılar En Büyük Balığı Tutmak İçin Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Amatör Balıkçılar En Büyük Balığı Tutmak İçin Yarıştı

Amatör balıkçılar en büyük balığı tutmak için yarıştı.

21.02.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amatör balıkçılar en büyük balığı tutmak için yarıştı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Amatör Balıkçılık Denizcilik ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ÇUBADER) işbirliğiyle 1. Adana Amatör Tatlısu Olta Balıkçılığı Turnuvası düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Nehri Gondol Marina'da düzenlenen yarışma öncesi yaptığı konuşmada, amaçlarının çok balık tutmak değil, tabiatın korunmasına yönelik mesaj iletmek olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana doğanın ve sulak alanların korunması ve temizlenmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Sözlü, Adana'yı, Türkiye'nin çevre bilinci en gelişmiş ili haline getirmek istediklerini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş ise Adana'nın sulak alan bakımından Türkiye'nin en önemli illerinden biri olduğunu belirtti.

Yarışmaya katılan tüm balıkçılara başarılar dileyen Akkuş, nehirde sazan, kadife, yayın, karabalık, yılan balığı ve sulak gibi yaygın türlerin avlandığını aktardı.

ÇUBADER Başkanı Tuluhan Torun da amatör balıkçıların büyük ilgi gösterdiği yarışmanın düzenlenmesinde, emeği olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Sözlü, ilk oltayı suya atarak yarışmayı başlattı. Özenle hazırladıkları oltaları suya bırakan balıkçılar da en büyük balığı tutabilmek için yarıştı.

114 kişinin katıldığı yarışmada en büyük balığı tutan kişiye olta takımı hediye edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amatör Balıkçılar En Büyük Balığı Tutmak İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement