Amatör Balıkçılar En Büyük Balığı Tutmak İçin Yarıştı - Son Dakika
Spor

Amatör Balıkçılar En Büyük Balığı Tutmak İçin Yarıştı

Amatör Balıkçılar En Büyük Balığı Tutmak İçin Yarıştı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ilk defa düzenlenen ’Amatör Balıkçılar Turnuvası’nda 230 balıkçı en büyük balığı tutmak için kıyasıya mücadele etti.

26.10.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ilk defa düzenlenen 'Amatör Balıkçılar Turnuvası'nda 230 balıkçı en büyük balığı tutmak için kıyasıya mücadele etti. Yarışmayı yakaladığı 2,5 kilogramlık Torik balığı ile Yılmaz Üncü birinci tamamlayarak, 4,5 metre uzunluğundaki tekneyi kazandı.

Marmaris'te organizatörlüğünü Tolga Ürel'in yaptığı 'İçmeler 1. Amatör Balıkçılar Turnuvası' İçmeler Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 19 tekne ile Ege bölgesinin çeşitli il ve ilçelerinden gelen 230 olta balıkçısı katıldı. Sabah erken saatlerde İçmeler Limanı'na gelen yarışmacılar teknelerle körfeze açıldı. 07.30'da start alan yarışmada olta balıkçıları en büyük balığı tutmak için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Saat 12.00'da biten yarışmada 19 tekne aynı anda demir alıp limana geri döndü. Tutulan balıklar hakem heyetine sunuldu. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonunda yarışmayı tuttuğu 2,5 kiloluk Torik balığı ile Yılmaz Öncü isimli balıkçı kazandı. Yarışmada 2 balıkçıda yarış kurallarına uymadıkları gerekçesiyle diskalifiye edildi. Limana geç dönen iki balıkçı duruma tepki gösterip jüri üyeleri ile tartıştı. Yarışmada birinci olan balıkçıya 4,5 metre boyunda fiber bir tekne hediye edildi.

Düzenlenen yarışmada birinci olan Yılmaz Üncü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu anda hakem heyetine getirilen balıklar içerisinde en büyük balık bizde.Güzel bir torik yakaladık. Sabah Apaçi İsmail ağabeyimin şansı için bu balığa çıktım. Onun şansına güzel bir torik yakaladık. Şanslı bir günümüzdü" dedi.

Yarışmayı organize eden Tolga Ürel ise, "Yarışmaya inanılmaz bir katılım vardı. Marmaris çevresinden İzmir, Didim, Muğla, Yatağan ve çevresinden. Güzel bir katılım oldu. Sanırım talebe cevap verdik. İkincisinde daha çok bir talep olacağına inanıyorum. Hava şartları da müsaade etti. Birkaç gün önce havanın sıkıntılı olması insanlarda endişe yaratmıştı ama Marmaris bugün balık tutmamıza izin verdi. Önümüzde sene daha organize bir şekilde turnuvayı gerçekleştirmeyi planlıyoruz" ifadesini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Amatör Balıkçılar En Büyük Balığı Tutmak İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement