Artvin'de Amatör Balıkçının Tuttuğu Yayın Balıkları İlgi Odağı Oldu - Son Dakika
Yerel

Artvin'de Amatör Balıkçının Tuttuğu Yayın Balıkları İlgi Odağı Oldu

Artvin\'de Amatör Balıkçının Tuttuğu Yayın Balıkları İlgi Odağı Oldu

Artvin'de amatör balıkçılık yapan Ümit Tüysüz'ün oltasına, 45 kilo ağırlığında ve 1,5 metre uzunluğunda 2 yayın balığı takıldı.

10.10.2014 15:09  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de amatör balıkçılık yapan Ümit Tüysüz'ün oltasına, 45 kilo ağırlığında ve 1,5 metre uzunluğunda 2 yayın balığı takıldı.

Berberlik yapan, hobi olarak da amatör balıkçılıkla ilgilenen Tüysüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yaşından beri Çoruh Nehri'nde amatör olarak balık avladığını belirterek, "Bugüne kadar çok sayıda yayın balığı yakaladım" dedi.

Borçka Barajı göletinde ilk defa 2 yayın balığı yakaladığını ifade eden Tüysüz, şunları söyledi:

"Balık oltama takıldığında kıyıya çekmek için yaklaşık bir saat mücadele ettim. Uzun bir mücadenin ardından balığı sudan çıkarttım. Tekrar oltamı suya attım, bir süre sonra ikinci yayın balığını yakaladım. Bunca yıldır balık yaparım, ilk defa 2 yayın balığını bir saat arayla yakalamayı başardım. En şanslı olduğum gün olarak bugünü hayatım boyunca unutmayacağım. Balıkları sırtıma aldım ve yola çıkarttıktan sonra otomobilime ulaştım. Balığı yakalamak değil, onu taşımak daha zor oldu. Bu balığın tadı hiçbir balığın tadına benzemez. Yayın balığının faydalarını saymakla bitmez, her derde devadır."

Yakaladığı balıkları şehir merkezindeki iş yerinin önünde bir süre demir çubuğa bağlayarak sergileyen Tüysüz, balıkları tanesini 150 liradan satışa çıkardığını kaydederek, satamaması durumunda ailesi ve arkadaşlarıyla güzel bir ziyafet çekeceğini söyledi.

Bu arada bazı vatandaşlar, yayın balıklarının yanında cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'de Amatör Balıkçının Tuttuğu Yayın Balıkları İlgi Odağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement