Cizrespor Maçında 7 Başkelespor Futbolcusu Yaralandı - Son Dakika
Spor

Cizrespor Maçında 7 Başkelespor Futbolcusu Yaralandı

Amatör Futbol Ligi'nde Cizrespor ile Başkalesor arasında oynanan ve 1-1 berabere biten maç sonunda çıkan olaylarda 7 Başkelespor futbolcusu çeşitli yerlerinden yaralandı.

07.12.2014 17:21  Güncelleme: 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Ligi BAL gurubunda Cizre Şehir Stadı'nda oynanan futbol müsabakasında lider Cizrespor, Başkalesporla 1-1 beraber kalınca olaylar çıktı. Cizrespor yöneticileri, futbolcuları ve taraftarında karıştığı iddia edilen olaylarda, Başkalesporlu futbolcu ve yöneticiler tartaklandı. Olaylarda 7 Başkalespor'lu futbolcu çeşitli yerlerinde yaralanırken, polisin müdahalesi sonrası olaylar son buldu. Sahada mahsur kalan Başkalespor takımı ise polisler eşliğinde ilçeden çıkarıldı.

İlçeye gelen Başkalespor'lu yaralı futbolcular öğle saatlerinde Başkale Devlet Hastanesi'ne gelerek burada muayeneleri yapıldı. Yapılan muayenede 2 futbolcunun hastanede yatırılarak tedavi altına alınırken, 5 futbolcu da ayakta tedavisi yapılarak yatak istirahatı verildiği belirtildi.

"YANLIZ KALMAK İSTEMİYORUZ"

Başkalespor Kulüp Başkanı Lütfü Sarı yaptığı açıklamada, dün Cizre'de oynanan müsabakadan sonra yaşadıkları olayların şokunu üzerinden atamadığını söyledi. Cizre'de takıma yapılan saldırıyı çirkin ve mesnetsiz bulduğunu ifade eden Sarı, "İlçemizin sesini Doğu ve Güneydoğu'da duyurmak ve Türk futbolunda yerimizi almak, gençliği sosyal ve kültürel açıdan geliştirmek tek amacımız olurken, gittiğimiz il ve ilçelerde gördüğümüz dayanışma ve birliktelik karşısında ne kadar yalnız kaldığımızın farkına varıyoruz. Başkalespor, tüm Başkaleli ve Vanlıların takımıdır. Ben ve arkadaşlarım Başkalespor'un en iyi yerlere gelmesi için elimizden gelen maddi ve manevi desteği sunmaya çalışıyoruz. Tek gayemiz her türlü imkansızlığa rağmen ilçe gençliğini kötü alışkanlıklardan korumak ve topluma kazandırmaktır. Van'dan ve ilçeden destek istiyoruz. Futbol adamları, iş adamları, bürokratlar ve şehrin üst düzey yöneticilerinden artık bize sahip çıkmalarını istiyorum. İşin açıkçası yalnız kalmak istemiyoruz. Artık elimizden tutsunlar. Herkes elini taşın altına koymalı. Sen-ben davası değil, memleket davası olmalı" dedi.

"ARTIK BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR"

Başkale'nin Van'a 110 kilometre uzaktaki şirin ama sosyal açıdan sınırlı bir ilçesi olduğunu ifade eden Sarı, "Son zamanlarda büyük çabalarımız sonucunda her bölgeden transfer edilen futbolcular bizim ilçenin elçileridir artık. Onlar başka futbolcu arkadaşlarını ilçemize davet etmektedirler. Bu bir gelişimdir. Artık birlik ve beraberlik günüdür. Dün oynadığımız Cizrespor müsabakası öncesi ve sonrası takımlarına olan desteği gördükten sonra niye biz bunları yapamıyoruz, bizim neyimiz eksik diye düşünüyorum. Bizimle aynı kaderi paylaşan Van Büyükşehir Belediyespor'da yalnızları yaşıyor. Sayın Van Valimizin şehrin sporuna artık bir el atması gerekmektedir. Sonuçta Vanspor da Başkalespor da dışarıda ilimizi temsil etmektedir. Bizim sahiplendiğimiz kadar herkes sahiplenmeli artık. Tam destek, başarının arkasındaki güçtür. Biz bu gücü yanımızda görmek istiyoruz artık" şeklinde konuştu.

Cizrespor Maçında 7 Başkelespor Futbolcusu Yaralandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Cizrespor Maçında 7 Başkelespor Futbolcusu Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • baris vatan sever: Yesinler birbirlerini sikinti yok kapatsinlar iki kulubude yine sikinti yok :- 27 17 Yanıtla
  • erzurum: Bide bunlar herkezi faşistlikle suçlar asıl faşist kim 32 5 Yanıtla
  • AHMET KAYAR: Az bile yapmışlar 2 28 Yanıtla
  • Beytüşşebap 73: Cizreliler saldıracak başka kimse bulamadınız başkalelileri mi buldunuz hiç hoş şeyler değil cizreye yakışmadı. 24 2 Yanıtla
  • Caner: Bu ilk değil nerde federasyon ??? 15 1 Yanıtla
  • Hukukcu: +2.5 molotof bankoydu. 16 0 Yanıtla
  • dersimli: ulan sanırsınız tek dertleri futbol. . . Kendi saldırganlıklarını dökecek bir platforma arıyorlarmış futbol maçına denk gelmişler. . . 6 3 Yanıtla
  • murat sert: başkele! başkalesor ! ha gayret bulacağınız! 'başkalespor' şükür! 0 4 Yanıtla

Advertisement