Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı yapılan “Amatör Spor Haftası Etkinlikleri” Adana’da da gerçekleştirilen törenle başladı.

13.10.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı yapılan "Amatör Spor Haftası Etkinlikleri" Adana'da da gerçekleştirilen törenle başladı.

Menderes Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törenden önce Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'ın kutlama telgrafı okunmasının ardından, halkoyunları, cimnastik, karate ve tekvando ekipleri gösteri sundular.

Etkinlikte konuşan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, başta Milli Eğitim İl Müdürlüğü olmak üzere, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve sporun taban birlikleriyle koordineli çalışarak vatandaşlara spor yatırmaya çaba gösterdiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın öncülüğünde 81 ilde 13-19 Ekim tarihleri arasında "Amatör Spor Haftası Etkinlikleri"nin gerçekleşeceğini ifade eden Hadi, konuşmasına şöyle devam etti:

"Amatörün anlamı; hiçbir şey beklemeden, karşılıksız spor yaparak sağlıklı olmaktır. Daha önceki adı Beden Terbiyesi olan Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'nün kuruluş amacı, ülke genelinde herkese spor yaptırmaktır. Bizlerde kentimizde her yaşta vatandaşın ruhen ve fiziken rahatlaması için gerekli ortamı hazırlıyoruz. Spor Genel Müdürlüğü, amatör spora dikkat çekmek için 13-19 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde hafta boyunca farklı branşta spor etkinlikleri, kortej yürüyüşü ve sporla ilgili konferanslar gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda, 17 Ekim Cuma günü Bursa'da Gençlik ve Spor Bakanı'mız Akif Çağatay Kılıç'ın katılacağı etkinlikte malzeme dağıtımı gerçekleştirilecek. Eş zamanlı bizlerde Adana'da Menderes Spor Salonu'nda amatörlere malzeme dağıtacağız. Bugün etkinliğe katılan sporculara, özveriyle görev yapan federasyon il temsilcileri, hakem ve antrenörlere, hepsinden önemlisi elleri öpülesi velilere teşekkür ederim. Amatör Haftası'nın hayırlı olmasını dilerim."

GÜLLERİ: "AMATÖRLERİN TÜM SORUNLARIYLA YAKINDAN İLGİLENİYORUZ"

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Vekili, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri, kentte bulunan tüm amatör spor kulüplerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini kaydetti.

Sporun yararına değinen Gülleri, "Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmanın yolu spordan geçer. Bu kapsamda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde herkesin çağdaş tesislerde, bilinçli antrenörler gözetiminde spor yapması için büyük gayret gösteriyoruz. Amatör Spor Haftası'nın herkese hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Karate Federasyonu İl Temsilcisi ve Milli Takım Teknik Kurul Üyesi Tahir Türkarslan'ın 20 adet 2 santimlik mermerlerin tamamını kırması büyük ilgi gördü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin başkanlığını yaptığı Amatör Spor Haftası Komitesi'nde, üye olarak ASKF Başkanı Ali Gülleri, Çukurova Üniversitesi Temsilcisi Ercan Yeldan, Yerel Yönetim Temsilcisi Mustafa Güneş, Milli Eğitim Şube Müdürü Halit Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, Sağlık İl Müdürlüğü Temsilcisi Ufuk Demirdüzen, ASKF Asbaşkanı Tuncer Akdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Servisi Şefi Hanifi Altun bulunuyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement