Amatör Takımlar Parasızlık Nedeniyle Lige Çıkmama Kararı Aldı - Son Dakika
Spor

Amatör Takımlar Parasızlık Nedeniyle Lige Çıkmama Kararı Aldı

Amatör Takımlar Parasızlık Nedeniyle Lige Çıkmama Kararı Aldı

Batman'da amatör liglerde mücadele eden 13 takım, parasızlık nedeniyle lig maçlarına çıkmama kararı aldı.

02.10.2015 07:43  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Amatör liginde yıllardır mücadele eden 13 takım şok bir karar alarak 2015-2016 futbol sezonunda ligde olmayacaklarını belirtip, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Batman Şube Başkanı Mahmut Akyol'a liglerden çekildiklerine dair dilekçelerini verdiler.

Batman 1. Amatör kümede mücadele eden Yeşiltepe spor, Bıçakçıköyüspor, Sağlıkspor, Hasankeyf Diclespor, Kozluk Gençlikspor ve Sason Gençlikspor ASKF yönetimine dilekçelerini verdiler. 1 Amatörün yanı sıra 2. Amatör Kümeden de ligden çekilme haberleri geldi. 2. Amatör lig takımlarından Karşıyakaspor, 19 Mayıs Gençlikspor, Beşirispor, Beşevlerspor, Batmanspor, Gercüşspor ve Kozluk Belediyespor da lige katılmayacaklarını belirtiler.

"PARASIZLIK YÜZÜNDEN KATILMIYORUZ"

Ligden çekilmek isteyen 13 kulüp adına konuşan Yeşiltepespor kulüp Başkanı Reşat Gülsever, " Normal şartlarda 17 Ekim'de liglerimiz başlıyor. Ancak biz toplam 13 kulüp ile birlikte maddi imkânsızlıklar nedeniyle liglere katılmayacağımızı ASKF'ye verdiğimiz dilekçelerle belirttik. Bugüne kadar sadece bir spor etkinliği için bile olsa gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup futbol ile bütünleşip spor yapmalarını sağlıyorduk. Hatta Batman Amatör liginden profesyonel futbol hayatına geçiş yapan birçok genç kardeşimizde oldu. Ama biz bu işlerin cefasını çeken şahıslar olarak artık maddi imkânsızlıklara dayanamadığımız için ligden çekilme kararı aldık" dedi.

"KURUMLARDA SAHİPSİZ BIRAKTI"

Batman Amatör liginde mücadele eden birçok kulübün ligden çekilme dilekçesi Batman spor kamuoyuna bomba gibi düşerken, Başkan Reşat Gülsever, konu hakkında sözlerine şöyle devam etti. " Ligden çekilme kararı alan kulüplerin hepsi bu işi karşılıksız, severek yapmaya çalışan takımlardan oluşuyor. Bize sezon başında masraflarımızı karşılayabilmemiz için önceki senelerde Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve bazı işadamlarımızın desteği oluyordu. Ancak bu sene bu kurum ve şahıslardan da yardım alamadık. Daha kötüsü haftalar önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ihalesini yaptığı eşofman, futbol topu gibi ihtiyaçlarımız bile karşılanamadı. Bu şartlar altında daha fazla direnemezdik" dedi. Murat Ezgin

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Amatör Takımlar Parasızlık Nedeniyle Lige Çıkmama Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement