Ambalajsız Tavuk Satışının Yasaklanması - Son Dakika
Yerel

Ambalajsız Tavuk Satışının Yasaklanması

Ambalajsız Tavuk Satışının Yasaklanması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği gereği ambalajsız tavuk satışı yasaklanıyor.

05.03.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği gereği ambalajsız tavuk satışı yasaklanıyor. Tekirdağlı kasap İsmail Karaca, "Yapılan değişiklikler sağlık açısından önemli bir durum. Ama satışları etkiler mi? Etkilemez mi? Onu zaman gösterecek" dedi.

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ kapsamında tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması amacıyla kasap ve market gibi perakende işletmelerde parçalı kanatlı etlerin dökme satışı yasaklanacak. Uygulama kapsamında ürünlerin hazır ambalaj olarak piyasaya arz edilerek, tüketici sağlığının en üst düzeyde tutulması planlanılıyor.

Ambalajsız tavuk satışının yasaklanması hakkında açıklamalarda bulunan kasap İsmail Karaca, değişikliği olumlu bulduğunu ifade etti.

Tekirdağ'da 45 yıldan bu yana kasap olan İsmail Karaca, "Kimse kafasına göre eti parçalayıp satamayacak. Yasanın bizi etkilemesini zaman gösterecek. Ben 45 senedir bu mesleği yapıyorum. Ambalajlı tavuk satışları bizi pek etkilemez umarım. Biz burada sattığımız malı kendimiz denetliyoruz. Değişikliklerin bizi etkileyeceğini tahmin etmiyorum. Tavuğu biz burada paylaşamazsak nasıl satacağız bir de onu düşünüyoruz. Kıymada yapılanlar ise olumlu buluyorum sağlık açısından düzgün bir değişiklik. Satışları etkiler mi? Etkilemez mi? Onu tam olarak tahmin edemem ama umarım etkilemez" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ambalajsız Tavuk Satışının Yasaklanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement