Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Açıldı - Son Dakika
Politika

Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Açıldı

Başbakan Erdoğan: (2) "Biz sandıklar kapandığı anda 5 yıllık rehavetin içine giren bir kadro değil, başladığı işleri devam ettiren, verdiği sözler için hemen kollarını sıvayan bir kadroyuz. Hiç ara vermeden, asla rehavete kapılmadan 30 Mart akşamından itibaren kaldığımız yerden işlerimize devam ediyoruz" "Bugün de İstanbul için, İstanbul'un çevre temizliği, özellikle de Marmara Denizi'nin temizliği için son derece önemli bir yatırımı burada hizmete alıyoruz.

12.04.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiç ara vermeden, asla rehavete kapılmadan 30 Mart akşamından itibaren kaldıkları yerden işlerine devam ettiklerini belirterek, "Bugün de İstanbul için, İstanbul'un çevre temizliği, özellikle de Marmara Denizi'nin temizliği için son derece önemli bir yatırımı burada hizmete alıyoruz. Kim çevreci? İşte o kadar. Bu bir çevre yatırımıdır. Ah Geziciler ah. Sizin işiniz cam, çerçeve indirmek, molotoflarla yakıp yıkmak, bizim işimiz inşa etmek. İşte çevre bu" dedi.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'a, 30 Mart'ta yaptığı çok önemli tercihten dolayı şükranlarını ifade ettiğini kaydederek, şehrin 30 Mart mahalli seçimlerinde bir kez daha plan, proje ve hizmet belediyeciliğine destek verdiğini, İstanbul'un, kendisine hizmet edenlere, kendisi için eser üretenlere, çevresini değiştirenlere 30 Mart'ta bir kez daha çok güçlü şekilde güven oyu verdiğini söyledi.

Yenikapı'da yapılan mitingin, 30 Mart'ta İstanbul'un ve Türkiye'nin tercihini ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, Yenikapı'da Türkiye tarihinin en kalabalık mitinginde İstanbul'un rengini belli ettiğini, 30 Mart seçimlerinde de en yakın rakibine yaklaşık 700 bin oy fark atarak Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş'ın İstanbul'dan bir kez daha yetki aldığını anlattı.

Erdoğan, İstanbul'a ve İstanbullulara, kendilerine olan itimadından, teveccühünden ve ahde vefasından dolayı tekrar tekrar teşekkür ettiğini aktararak, İstanbullulara hizmet için emaneti yüklenen Büyükşehir Belediye Başkanı'na, ilçe belediye başkanlarına, tüm meclis üyelerine ve muhtarlara başarılar diledi.

İstanbul'daki tüm projelerin, özelikle de küresel projelerin takipçisi olmaya kendisinin de bizzat devam edeceğini belirten Erdoğan, "Bu dönemde inşallah İstanbul, başlattığı küresel projeleri tamamlayacak. 3. havalimanı, 3. köprü, Marmaray'ın kardeşi olan lastikli tüp geçit, Kanal İstanbul gibi projelerle dünyanın en müstesna şehri olma özelliğini daha da güçlendireceğiz. Ulaşımdan çevrenin korunmasına, şehirleşmeden sosyal hayata kadar her alanda gerek hükümet yatırımları, gerek yerel çalışmalarla İstanbul'u dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden biri konumuna yükseltmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, 1994'ten beri İstanbul'a layık olmak, hak ettiği gibi hizmet üretmek için çok yoğun gayret gösterdiklerini, mücadele ettiklerini vurgulayarak, İstanbul'a mahcup olmadıklarını, bu dönemde de vatandaşları hayal kırıklığına uğratmayacaklarını, hem mevcut sorunlara köklü çözümler üretecek, hem de İstanbul'un her alanda kapasitesini büyüteceklerini kaydetti.

İstanbul'un çevre yatırımı

Hemen her hafta sonunda İstanbul'da çok önemli projelerin, değerli hizmetlerin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, seçimlerin üzerinden iki hafta geçmiş olmasına rağmen bugün de kent için hayati bir yatırımın açılışını yaptıklarını söyledi.

"Ne dedik, 'Durmak yok'. İşte durmuyoruz" diyen Erdoğan, dev ileri derecede biyolojik arıtma tesisisin açılışını yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz sandıklar kapandığı anda 5 yıllık rehavetin içine giren bir kadro değil, başladığı işleri devam ettiren, verdiği sözler için hemen kollarını sıvayan bir kadroyuz. Hiç ara vermeden, asla rehavete kapılmadan 30 Mart akşamından itibaren kaldığımız yerden işlerimize devam ediyoruz. Bugün de İstanbul için, İstanbul'un çevre temizliği, özellikle de Marmara Denizi'nin temizliği için son derece önemli bir yatırımı burada hizmete alıyoruz. Kim çevreci? İşte o kadar. Bu bir çevre yatırımıdır. Ah Geziciler ah. Sizin işiniz cam, çerçeve indirmek, molotoflarla yakıp yıkmak, bizim işimiz inşa etmek. İşte çevre bu. Açılışını yaptığımız bu tesisle pırıl pırıl, tertemiz bir Marmara Denizi'ne kavuşacağız. Bu arıtma tesisiyle birlikte yıllık 54 bin 750 ton çamurun, yıllık 146 milyon metreküp atık suyun Marmara Denizi'ne karışmasını engellemiş olacağız. Avcılar, Beylikdüzü, Başakşehir, Esenyurt ve Arnavutköy'de yaşayan 1 milyon 600 bin nüfusun atık suları, bu büyük eser sayesinde arıtılacak. Arıtılan suların bir kısmı çevre sulama ve sanayide kullanılabilir hale getirilecek."

Bir sürahideki atık suyu göstererek, renginin bulanıklığına dikkati çeken Erdoğan, başka bir su göstererek  "Ne hale geldiğini görüyorsunuz değil mi?" dedi. Erdoğan, sonra da başka bir sürahideki berrak suyu göstererek, bunun da ultra filtrasyon çıkış suyu olduğunu belirtti.

Bu sırada kalabalığın arasındaki bir kadının, "Onları Kılıçdaroğlu'na gönder" sözleri üzerine Erdoğan, "O anlamaz o işlerden. Onun derdi başka. O devamlı iftira atsın. O yalan makinesi. O sürekli takiye yapsın. Onun işi o. Her zaman söylüyorum. 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" diyerek, şunları kaydetti:

"İşte biz eserlerimizle inşallah geleceğe damgamızı vuruyoruz. 5 yıllık işletme bedeliyle beraber eserin yatırım bedeli 122 milyon 500 bin avroya mal olan bu tesis, aynı zamanda kendi enerjisini de üretecek. Tesisle birlikte 300 kilometre uzunluğunda atık su şebekesi, 13,5 kilometre atık su kolektörü, 23,5 kilometre uzunluğunda atık su tüneli inşa edildi. Biz 1994 yılından bu yana İstanbul için dağları deliyoruz, tüneller yapıyoruz. İstanbul'a geldiğimizde İstanbul'un suyu yoktu. Şöyle bir 20 yıl öncesine dönün. Sokaklarında çöp dağları oluşmuştu. Haliç'te kokudan geçilemiyordu. Haliç'in dibini çamurdan, çöpten göremiyordunuz. Bugün Haliç'te balık avlanıyor, yüzülüyor. Marmara Denizi'nde balık nesli tükenmeye başlamıştı, çeşitleri azalmıştı. Başkanlığa geldiğimizde sadece 2 adet atık su arıtma tesisi vardı. Bu tesisler şehrin atık suyunun sadece yüzde 9'unu arıtabiliyordu. Sadece biz 53 yeni arıtma tesisi yaptık. İstanbul'da bugün 55 adet atık su arıtma tesisi var. İstanbul'un atık sularının yüzde 97'sini arıtıyoruz. Marmara Denizi'nde ileri biyolojik arıtma alanı şu anda yüzde 74. Büyükçekmece, Silivri, Selimpaşa ve Çanta ileri biyolojik su arıtma tesisleri tamamlandığında bu rakam yüzde 85'e ulaşacak. İşte çevrecilik böyle olur. Sokakları işgal etmekle, dükkanları yakıp yıkmakla çevrecilik olmaz."

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement