Ambarlı Limanı'nda Kokain Ele Geçirildi - Son Dakika
Ekonomi

Ambarlı Limanı'nda Kokain Ele Geçirildi

Ambarlı Limanı'nda gerçekleştirilen operasyonda 110 kilogram ağırlığında yaklaşık 35 milyon lira değerinde kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

25.05.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ambarlı Limanı'nda gerçekleştirilen operasyonda 110 kilogram ağırlığında yaklaşık 35 milyon lira değerinde kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, denizlerde kaçakçılığın önlenmesine yönelik olarak Güney Amerika ülkelerinden gelen gemiler takibe alınırken, yürütülen çalışmalar "rip-off" (kapkaç) olarak adlandırılan bir yöntem ile yüklerin üzerinde veya soğutucu konteynerlerin soğutucu bölmelerine gizlenerek kaçırılan uyuşturucular üzerine yoğunlaştırıldı.

Risk analizi sonucunda Ekvador Guayaquil çıkışlı Singapur bayraklı "M.B." isimli gemi İzmit Evyap Limanı'ndan hareket ettikten sonra izlemeye alındı. Ekvador'dan kalkarak Panama, Bilbao, Malta ve İzmit sonrasında İstanbul Ambarlı Limanı'na gelen geminin takibi liman girişine kadar sürdürüldü.

Tahliye edilen 80 soğutuculu konteynerde gerçekleştirilen aramada, muz yüklü konteynerdeki kolilerinin üzerinde 4 siyah renkli çanta tespit edildi.

Muhafaza memurları tarafından açılarak kontrol edilen çantaların içinde dikdörtgen şeklinde preslenmiş bej paketler ortaya çıkarıldı. Paketler içerisinde bulunan beyaz renkli toz maddeden alınan numunelerin ön analizi sonucunda söz konusu maddenin kokain cinsi uyuşturucu olduğu anlaşıldı. 96 paket halinde ele geçirilen toplam 110 kilogram ağırlığındaki uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 35 milyon lira olduğu belirlendi.

Gümrük muhafaza birimleri tarafından bugüne kadar tek seferde en yüksek miktarda kokain cinsi uyuşturucunun ele geçirildiği olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ambarlı Limanı'nda Kokain Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Advertisement