Ambulans Direksiyonuna Kadın Eli Değdi - Son Dakika
Güncel

Ambulans Direksiyonuna Kadın Eli Değdi

Ambulans Direksiyonuna Kadın Eli Değdi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ambulans şoförlüğü yapan kadın, erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor.

15.08.2013 09:04  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ambulans şoförlüğü yapan kadın, erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor.

Çorlu'da Acil Tıp Teknisyeni Elif Saral (31), erkek mesleği olarak bilinen ambulans şoförlüğünü başarı ile sürdürüyor. Çorlu'ya bağlı Marmaracık beldesinde bulunan 4 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda 8 aydır acil sağlık teknisyeni olarak görev yapan Saral, aynı zamanda ambulansın da şoförlüğünü yapıyor.

AMBULANS KOLTUĞUNDA GÖRENLER GARİPSİYOR

Ambulansın koltuğunda kendisini görenlerin önce şaşırdığını anlatan Saral, "Özellikle hasta yakınları ve trafikte seyreden diğer araç şoförleri kadın şoföre, önce bakıyorlar sonra dönüp 'yanlış mı gördük acaba' diye tekrar bakıyorlar. Beni ambulans olarak görenler garipsiyorlar" dedi.

8 yıldır görev yaptığını aktaran, Saral, "Güvenli sürücü teknikleri eğitimi aldıktan sonra ambulans şoförü oldum. İlk görev yerim olan Balıkesir'de çalıştım" dedi.

HASTA YAKINLARI TEDİRGİN OLUYOR

Toplumda kadın şoförlere karşı ön yargı olduğunu ifade eden Saral, "Hasta yakını ambulansın ön koltuğuna oturduğunda tedirginlik yaşıyor ama ambulans sürüşümüzü görünce teşekkür edip iniyorlar. Bayanların bu işi daha iyi yaptığına inanıyorum. Vakalarda daha fazla verim alınsın diye yapılan bu uygulama sayesinde hem acil tıp teknisyenlerinin hem de paramedik olarak acil sağlık hizmetlerinde çalışan personelin erkek bayan gözetmeksizin şoförlük yapabiliyorlar. Türkiye genelinde kadın ambulans şoförü yaygınlaşmaya başladı" dedi.

HEM ANNE HEM ŞOFÖR

Bazen günde 1000 kilometre yol yaptığını belirten Saral, evli ve bir çocuk annesi olduğunu vurgulayarak, "Ambulans kullanmak annelikten daha kolay. İşimi severek yapıyorum, ama trafikteki diğer sürücüler ambulansa nasıl yol vereceğini bilmiyorlar, son zamanlarda sık olarak duyduğumuz ambulans kazalarının bunun yüzünden olduğunu düşünüyorum. Bazı sürücüler bizimle yarış yapıyor, bazıları yavaşlıyor bazıları ise panik yapıp önümüze atlıyorlar. Ambulans olarak vakaya giderken ışıklarımızı ve sirenlerimizi açıyoruz fakat sürücüler aynasına bakmadıkları için ambulansın geldiğini görmüyorlar ya da yüksek sesle müzik dinlerken ambulansın sesini duymaya biliyorlar. Sireni duyan araçların sağa yanaşıp soldaki araçlarında sağa yanaşması gerektiğini bile bilmiyorlar, bu yüzden vakaya yetişmekte ya da hastaneye gitmekte zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliyoruz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ambulans Direksiyonuna Kadın Eli Değdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da bir kafede kumar oynayanlara para cezası
    11:30 Samsun'da bir kafede kumar oynayanlara para cezası

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kafede kumar oynandığı tespit edilerek, 7 kişiye para cezası kesildi. İş yeri sorumlusu da gözaltına alındı. İş yerinde yapılan aramada kumar oynamada kullanılan gereçler ve 18 bin 650 lira ele geçirildi.

  • Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:30 Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir barda bulunan ruhsatsız silahlarla ilgili operasyon düzenledi. Operasyonda 7 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Denizli'de Ayakkabısında 836 Gram Reçine Esrarı Saklayan Şüpheli Tutuklandı
    11:28 Denizli'de Ayakkabısında 836 Gram Reçine Esrarı Saklayan Şüpheli Tutuklandı

    Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, yakalanan yabancı uyruklu şahsın ayakkabısından 2 parça halinde 836 gram reçine esrar maddesi bulundu. Tutuklanan şüpheli, mahkemeye sevk edildi.

  • Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    11:28 Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Samsun'un Atakum ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda İ.K. isimli şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin evinde uyuşturucu bulunduğu bilgisi elde edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramada 1155 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

  • Çanakkale'de yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi
    11:28 Çanakkale'de yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından bir şahsın ikametinde yapılan aramada, 3 adet ruhsatsız tabanca ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. İ.C.K. isimli şahıs hakkında işlem yapıldı.

  • Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı
    11:28 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atış Poligonu'nda düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, tesisin Türkiye'de bir numara olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Mersin'in faaliyetlerle yıldızının giderek daha da parladığını vurgulayan Pehlivan, spor kenti olan Mersin'in altyapısının güçlü olduğunu ifade etti. Törende dereceye giren sporculara ödüller takdim edildi. Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Atakaş Hatayspor'un antrenmanlarını yaptığı tesisleri de inceledi.

  • Çanakkale'de 7 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı
    11:28 Çanakkale'de 7 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından bir araçta yapılan kontrolde Afganistan uyruklu 7 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. Ayrıca araçta bulunan sahte bin 500 Amerikan doları ile ilgili sahtecilik suçundan tahkikat başlatıldı. Göçmen kaçakçılığı suçundan 2 şüpheli tutuklandı.

  • Özbekistan'da Ramazanda Toplu İftar Geleneği
    11:27 Özbekistan'da Ramazanda Toplu İftar Geleneği

    Özbekistan'da ramazanda 'ağız açar' olarak adlandırılan toplu iftar geleneği yüzyıllardır yaşatılıyor. Özbek aileler, ramazan boyunca toplu iftar sofralarında bir araya gelerek oruçlarını açıyor. Genç aileler, ramazanda baba ocağını ziyaret ederek, anne-baba ve yakınlarıyla iftar yapma geleneğini sürdürüyor. Sofrada, ailenin kız veya gelini ayağa kalkarak bir eli göğsünde, aile büyüklerine 'piyale' denilen geleneksel Özbek çay fincanıyla içeceklerini ikram ediyor. Ramazan, aileleri ve insanları birbirlerine daha da yakınlaştırıyor.

  • TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti
    11:27 TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti

    Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, ayakkabıcılık sektörüne yönelik proje çalışmaları kapsamında Mekap Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender'le bir araya geldi. Kara, ayakkabıcılık sektörüne yeni eleman yetiştirilmesi ve Trabzon'da ayakkabı imalatının artırılması için proje fikri oluşturduklarını belirtti. Selçuk İskender ise sektöre destek vereceklerini ifade etti.


Advertisement