Ambulans Helikopter Ömer Kadir İçin Havalandı - Son Dakika
Yerel

Ambulans Helikopter Ömer Kadir İçin Havalandı

Ambulans Helikopter Ömer Kadir İçin Havalandı

Muğla Ortaca'da rahatsızlanarak hastaneye getirilen 11 yaşındaki zihinsel engelli bir çocuğun beyin kanaması geçirdiği belirlenince Sağlık bakanlığı çocuğa hemen müdahale edilmesi için ilçeye ambulans helikopter gönderdi.

02.11.2013 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Ortaca'da rahatsızlanarak hastaneye getirilen 11 yaşındaki zihinsel engelli bir çocuğun beyin kanaması geçirdiği belirlenince Sağlık bakanlığı çocuğa hemen müdahale edilmesi için ilçeye ambulans helikopter gönderdi. İlk müdahalesi Ortaca'da yapılan Ömer Kadir Yöndemli helikopter ile İzmir'e götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, ilçede bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 11 yaşındaki Ömer Kadir Yöndemli'nin sabah servisle okula gelirken rahatsız olduğunu belirtip başının döndüğünü belirtti. Ömer Kadir'i okulda takip eden görevliler çocuğun kusması üzerine hemen ambulansla hastaneye kaldırdılar. Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen zihinsel engelli Ömer Kadir Yöndemli'nin beyin kanaması geçirdiğini belirleyen Çocuk Doktoru Veli Acar durumu hemen Sağlık bakanlığı'na iletip 112 Acil Servisi'nden Hava Ambulansı istedi.

Ortaca Ahmet Ateş Stadyumu'na inen Hava Ambulans Helikopteri. Devlet Hastanesi Acil Servisi'nden aldığı bilinci kapalı Yöndemli'yi İzmir Ege Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Ömer Kadir Yöndemli'nin durumu hakkında bilgi veren aynı okulda çocuğu bulunan Mehmet Öztekçi; " Ömer Kadir Yöndemli, sabah okula gitmek için servis aracına bindiğinde başının döndüğünü söyledi. Okula vardığımız sırada ise kusmaya başladı. Okul yöneticileri ile birlikte Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirdik. Doktorlar burada ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra çocuk doktoru Veli Acar Ömer Kadir Yöndemli'nin beyin kanaması şüphesi ile İzmir'e gönderilmesini istedi" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ambulans Helikopter Ömer Kadir İçin Havalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement