Ambulans Helikopter, Prematüre Bebek İçin Havalandı - Son Dakika
Yerel

Ambulans Helikopter, Prematüre Bebek İçin Havalandı

Ambulans Helikopter, Prematüre Bebek İçin Havalandı

Şemdinli'de prematüre olarak dünyaya gelen bebek, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans helikopterle Van'a sevk edildi.

07.06.2014 15:07  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde prematüre olarak dünyaya gelen bebek, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans helikopterle Van'a sevk edildi.

Şemdinli ilçesi Şapatan Mahallesi'nde doğum sancısı başlayan 32 yaşındaki Sürme Alan, yakınları tarafından Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burada gözetim altında tutulan Alan, 900 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Doğumun erken gerçekleşmesi nedeniyle prematüre olarak dünyaya gelen bebeğin tedavisinin sürdürülebilmesi için tam donanımlı bir hastaneye ulaştırılması gerektiğine karar veren doktorların talebi üzerine, ambulans helikopter tahsis edilmesi için Sağlık Bakanlığı'yla görüşüldü.

Bakanlıktan gelen onay üzerine Van'dan havalanan ambulans helikopter, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı helikopter pistine indi. Şemdinli'den ambulansla Yüksekova'ya getirilen bebek, tümen komutanlığında bekletilen helikopterle Van'a sevk edildi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan bebeğin, tedavisine devam edildiği belirtildi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ambulans Helikopter, Prematüre Bebek İçin Havalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement