Ambulanstaki Sağlıkçıların Darp Edildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Ambulanstaki Sağlıkçıların Darp Edildiği İddiası

İzmir'de 112 Acil Sağlık görevlilerini darp ederek, ambulanstaki kalp krizi geçiren hastanın ölümüne yol açtığı iddia edilen kişi tutuklandı.

21.05.2014 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de kalp krizi geçiren bir hastanın olduğu ambulanstaki sağlık görevlilerini darp ettiği ve hastanın ölümüne yol açtığı iddia edilen kişi tutuklandı.

Karabağlar ilçesi 5003 Sokak'ta kalp krizi geçiren Hüseyin Yavuz'a (45) müdahale eden 112 Acil Sağlık ekipleri hastayı ambulansa alarak yola çıktı. Bu sırada ambulans önünden geçtiği manav tezgahının tentesine çarparak hasara neden oldu. Bu nedenle işyeri sahibi A.B'nin saldırısına uğradığı iddia edilen sağlık çalışanlarından birinin burnunun kırıldığı iddia edildi. Saldırıda camı kırılan ve hasar gören ambulans hastayı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Hüseyin Yavuz, buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Sağlık çalışanlarına saldırdığı iddia edilen ve polisin gözaltına aldığı işyeri sahibi A.B, işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

A.B'nin savcılıktaki ifadesinde asıl kendisinin mağdur olduğunu, sağlık görevlilerin kendisine küfür edip, sert bir cisimle koluna vurarak kırdıklarını ileri sürdüğü öğrenildi.

Sanık A.B'nin "Kamu görevi nedeniyle vücutta kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası ile yargılanacağı kaydedildi.

Savcılığın, ambulansta bulunan ve kalp krizi geçiren Hüseyin Yavuz'un ölümünün "gecikmeden" olup olmadığının belirlenmesi için soruşturma başlattığı bildirildi.

Olayda yaşamını yitiren Yavuz'a, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ambulanstaki Sağlıkçıların Darp Edildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement