"Amel Vizesi" Perişan Etti - Son Dakika
Güncel

"Amel Vizesi" Perişan Etti

"Amel Vizesi" Perişan Etti

"Amel vizesi" olarak adlandırılan geçici işçi vizesi alarak hacı olmak amacıyla Suudi Arabistan'a gitmek isteyen 600 kişi, 2 gündür Atatürk Havalimanı'nda bekliyor.

02.10.2014 15:31  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Amel vizesi" olarak adlandırılan geçici işçi vizesi alarak hacı olmak amacıyla Suudi Arabistan'a gitmek isteyen 600 kişi, Atatürk Havalimanı'nda perişan oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı kontenjanından sıra gelmediği için hacı olmak amacıyla Kabe'ye geçici işçi vizesiyle gitmek isteyen 600 kişi Suudi Arabistan'ın 23 Ekim'den sonra ülkeye bu tür girişleri yasaklaması nedeniyle, uçuşların izin verilmediği için geldikleri Atatürk Havalimanı'nda iki gündür hacca gidebilme ümidiyle bekliyor.

23 EKİM'DEN SONRA YASAK

Suudi Arabistan yetkilileri tarafından hac mevsimi nedeniyle geçici işçiler için 23 Ekim 2014'ten itibaren, normal hacı adayları için ise 28 Ekim 2014 tarihinden itibaren bu ülkeye girişlerin yasaklandığını belirten THY yetkileri, sadece kraliyet makamının özel izinini alanların hac için Suudi Arabistan'a girebildiklerini belittiler.

ADAM BAŞI 10 BİN LİRA

Kendilerini Suudi Arabistan'a götürecek olan aracı kuruluşun geçici işçi vizesi (Amel Vizesi) aldığını söyleyen Nadir Duran, adam başı 10 bin lira ödediklerini belirterek şunları söyledi:

" Şu anda herkes işçi vizesiyle hac vazifesini yapmak için gidiyor. Hac vizesinin bir kotası var. Her bir ülkenin kotası var. Kota olduğu için işçi vizeleri artık bir ticarethane... Bunların talebi kutsal vazifeleri yerine getirmektir. Biz çalışmak için oraya gitmiyoruz. Çünkü çalışmak için gitsek onlar bize para verir"

7 SENEDİR BEKLİYOR

Atatürk Havalimanı'ndaki gazetecilere konuşan Mehmet Ali Dayı, hacca gitmek üzere Trabzon'dan geldiği söyledi. Dayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac kurasını 7 senedir beklediğini dile getirerek, "Benim annem hacca tek başına gitti. Ben de onun yanında gitmek istedim ama olmadı. Ben de bu yola başvurdum" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Amel Vizesi' Perişan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement