Ameliyatsız Yüz Gerdirme Artık Mümkün - Son Dakika
Yerel

Ameliyatsız Yüz Gerdirme Artık Mümkün

Ameliyatsız Yüz Gerdirme Artık Mümkün

REEM Estetik Merkezi sorumlusu Dr.

26.11.2013 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

REEM Estetik Merkezi sorumlusu Dr. Mehmet Yavuz, genç görünmek için cerrahi müdahale ile yüz gerdirme operasyonlarının son gelişen teknolojiler ile popülerliğini kaybettiğini söyledi.

Son yıllarda gençleşmeye ve güzelleşmeye yönelik teknolojiler büyük gelişmeler gösterdiğini söyleyen Dr. Yaviz, "Genç bir yüze sahip olma ya da olduğundan daha genç görünme adına bir çok yöntem var. Kimileri ağızdan alınan ilaç şeklinde kimileri bakım maskesi şeklinde, kimileri de direk yüze uygulanan lazer ya da ultrason girişimleri şeklinde tercihler yapmakta. Bunun yerine ağrısız, non invaziv, hemen hemen yan etkisi olmayan, uygulama sonrası yüzde herhangi bir morluk kızarma ya da kanama gibi yan etkileri olmayan daha selim uygulamalar ön plana çıkmaya başladı. Yüz gerdirme de ve gençleştirme de gelinen en son nokta ise Ultherapy. Ulthera ya da ultherapy odaklanmış ses dalgaları kullanarak cildin 5 mm kadar derin dokulara ulaşabilen ve burada kollajen üretiminin tetiklenmesine dayanan bir tedavi yöntemidir. Bu uygulama ile cildin 5 mm derinliğine kadar inebilmek mümkün. Dolayısıyla deride hasar yapmadan 5 mm aşağıda odaklanarak, deri altındaki bağ dokusu tabakasını, subdermal tabakayı kontrakte eden, yenileyen ve geren yeni ve modern bir uygulamadır" dedi.

Uygulama ile tedavi yapılan yeri cihazın ekranından görerek yapıldığını kaydeden Dr. Yavuz, "Yüz anatomisini, kas ve sinirleri iyi bilen nörologların, estetik cerrahların, kbb ve cildiye uzmanlarının başarıyla uygulayabilecekleri bir lifting yöntemidir. Uygulama esnasında cilt altı dokular adeta bir dikiş makinesi gibi örülerek sıkılaşması sağlanır. Böylece çok daha genç, çok daha diri bir yüze sahip olursunuz. Hem de rahatsız edici herhangi bir ağrı ya da sızı duymadan, ameliyat ve anestezi korkusu olmadan gençlik yıllarınıza dönersiniz.

Ultherapy'nin keşfinden sonra operatif yüz estetiği girişimlerinde, özellikle yurt dışında ciddi mana da azalmalar yaşanmaya başlanmıştır. Netice de ameliyatsız bir cilt sıkılaştırma ya da yanak gerdirme yöntemi olan Ulthera, yaşlanma ile cilt ve cilt altı dokularda ortaya çıkan gevşeme, yumuşama ve sarkmaları ortadan kaldırmaktadır. Uygulama sahasına göre değişen 30-60 dakikalık tek bir seans ardından elde edilen sonuç, cilt ve cilt altı bağ dokusunun güçlenmesi ve gençleşmesi ile meydana gelmektedir. Üstelik bir yandan gençleştirici lifting etkisinin yanısıra son geliştirilen bir aparatı ile kırışıklık tedavisi de mümkün olabilmektedir. Böylece hem cilt altında yeni kollajen oluşumu sağlanarak cilt gerilmekte ve yenilenmekte hem de kırışıklar düzelmektedir" diye konuştu.

AMELİYAT MI? ÜTÜLEME YÖNTEMİ Mİ? YOKSA ODAKLANMIŞ ULTRASON İLE GERME VE YENİLEME YÖNTEMİ Mİ?

Dr. Yavuz daha sonra şunları kaydetti; "Günümüzde bir çok insan, zamanla yaşlanan ve kırışan yüz görüntüsünden şikayetçi durumdadır. Ancak nasıl ki, kellik saç ekme yöntemleri ile nispeten de olsa giderilebiliyorsa, aynı şekilde yaşlanan yüz görünümü de düzeltmek mümkün olabilmektedir. Önceleri sadece cerrahi yöntemler olduğu için yüz gerdirme işlemleri hem çok pahalı hem de oldukça meşakkatli idi. Daha sonra radyofrekans sistemi vasıtasıyla cildi ütüleyerek cilt yenileme uygulamaları geliştirildi. Ancak bu tedaviler hem birden fazla seans gerektiren hem de bir hafta, on gün cildi yara bere içerisinde bıraktıran yöntemlerdi. Tedavi yapılan kişi en az bir hafta eve kapanmak ve gözlerden uzak olmak zorundaydı. Üstelik cildin en fazla 2-3 mm altına inebiliyordu. Dolayısıyla lifting etkisi göstermeden sadece kırışıklıkta işe yarıyordu. Nihayet en son geliştirilen ve bizim de merkezlerimizde uygulamaya koyduğumuz odaklanmış ultrason girişimleri hem cerrahi estetik müdehaleleri, hem de radyofrekans ütüleme yöntemlerini geride bırakacak bir başarı sağlamaktadır. Kişi tek bir seans uygulama almakta, yüzde herhangi bir yara bere izi olmamaktadır. Uygulama masasından kalkıp işine ya da evine gidebilmektedir. 5mm kadar derine inebildiği için kırışıklık tedavisinin yanısıra lifting de yapabilmektedir. Bu alanda tek FDA onaylı bir tedavidir. 30-65 yaş aralığındaki herkes ultherapy den yararlanabilir. Hatta yüz estetiği ameliyatı yapılmış olanlara bile uygulanabilir. Herhangi bir yan etki durumu söz konusu değildir." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ameliyatsız Yüz Gerdirme Artık Mümkün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement