Amerika'da Evlendi, Türkiye'de Müslüman Oldu - Son Dakika
Güncel

Amerika'da Evlendi, Türkiye'de Müslüman Oldu

Amerika\'da Evlendi, Türkiye\'de Müslüman Oldu

Türkiye'de tanıştığı Gökmen Adik ile Amerika'da evlenen Valerie, ülkemize gelerek Müslüman oldu. Genç kadın Buse Elif ismini aldı.

09.06.2016 10:40  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de tanıştığı Türk genci Gökmen Adik ile Amerika'da evlenen 34 yaşındaki Valerie, Ramazan ayı için ülkemizde bulunduğu sırada İslam dinini seçerek Müslüman oldu.

BUSE ELİF İSMİNİ ALDI

Genç çift, 07.06.2016 tarihinde Beykoz Müftülüğü'ne başvurdu. Şahitler huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Valerie, Buse Elif ismini aldı.

Amerika'da Evlendi, Türkiye'de Müslüman Oldu

"EZANLAR BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Genç kadın yaptığı açıklamada, "Şu an çok huzurluyum. Uzun zamandan beri İslam dinini araştırıyorum. Özellikle ülkenizde iken okunan ezanlar beni çok etkiledi. Eşimin merhameti ve sıcakkanlılığı, ekmeğe saygısı ve mezarlıktan geçerken müzik sesini kısması ve diğer tutum ve davranışlarından etkilendim. Eşimin ülkesinde Müslüman olmak ve dini nikahımı burada kıydırmak istedim. İnşallah en yakın zamanda hacca gitmek istiyorum" dedi.

"EŞİM ÇOK MERHAMETLİ"

Buse Elif'in eşi Gökmen Adik ise, şunları söyledi: "Bizi şefkat ve merhamet buluşturdu. Amerika'da Montana eyaletinde yaşıyorum. Burada yaşayan insanların merhametsiz olduğunu görüyorum. Eşim gerçekten çok merhametli ve insani değerleri gelişmiş bir insan olması bizi hem bir çift ve hem de bir Müslüman olarak buluşturdu. Ben de çok mutluyum."

KUR'AN-I KERİM HEDİYELİ

Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş genç çifte Kur'an-ı Kerim ve İslam'ın İngilizce anlatıldığı kitap hediye etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amerika'da Evlendi, Türkiye'de Müslüman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ALOSSE: AMERİKA DA TANIŞIR TÜRKİYE DE EVLENİR ŞAM DA SAVAŞA KATILIR, 3 12 Yanıtla
  • xz.: Gecte olsa özüne dönmüş insan ilk önce Müslüman olarak doğar sonradan milliyetine döner bu bayanda milliyetinden ilk dogdugu dinine dönmüş 0 0 Yanıtla

Advertisement