Beyin Ölümü Gerçekleşen İnsanların Sinir Sistemleri Hayata Döndürülecek - Son Dakika
Dünya

Beyin Ölümü Gerçekleşen İnsanların Sinir Sistemleri Hayata Döndürülecek

Beyin Ölümü Gerçekleşen İnsanların Sinir Sistemleri Hayata Döndürülecek

Amerikalı bilim insanları, aldıkları etik izin çerçevesinde beyin ölümü gerçekleşmiş 20 kişi üzerinde deney yapacak ve bu kişilerin merkezi sinir sistemlerini hayata döndürecek.

04.05.2016 17:45  Güncelleme: 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de bir biyoteknoloji şirketi, beyin ölümü gerçekleşen hastalar üzerinde deney yapmak için yetkililerden etik izin aldı. Biliminsanları böylece bu kişilerin merkezi sinir sistemlerini yeniden hayata döndürmeye çalışacak.

FARKLI YÖNTEMLER UYGULANACAK

Bioquark şirketinden biliminsanları, aldıkları etik izin çerçevesinde beyin ölümü gerçekleşmiş 20 kişi üzerinde deney yapacak ve bu kişilerin merkezi sinir sistemlerini hayata döndürecek. Bilim insanları deneyler sırasında hastaların beyinlerinin fonksiyonlarını yeniden harekete geçirmek için kök hücrelerin yer aldığı enjeksiyonlar, kimyasal infüzyonların yanı sıra birçok farklı yöntem uygulayacak. Bu arada deneylerde birkaç hafta boyunca bir yaşam destek ünitesine bağlı olacak hastaların sinir sistemleri tüm süreç boyunca izlenecek.

''GEÇMİŞİ SİLEBİLİRİZ''

Bilim insanları deneyler sırasında kullanacakları kök hücrelerin insan beynindeki geçmişi silebileceği ve dokularda yer alan bilgilerin temelinde yeni bir yaşama başlayabileceği görüşünde.

Bioquark şirketinin Başkanı Ira Pastor "Deneyde ilk iki-üç haftada olumlu sonuç almayı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Beyin Ölümü Gerçekleşen İnsanların Sinir Sistemleri Hayata Döndürülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • BT: İlginç bir buluş. Başarılı olursa eğer faydası çok fazla olur. 5 0 Yanıtla
  • bide burdan bak: Walking death başlıyor ben biraz stok yapayım bu işin sonu iyi değil... 4 0 Yanıtla
  • SERKAN: İNSANIN SEVDİKLERİNİ KAYBETMESİ KOLAY DEĞİL EN AZINDAN UMUTLAR BOŞA ÇIKMAZ İNŞALLAH 2 2 Yanıtla
  • ümühan: Hepsi yalan sokaklar niye hatalarla dolu. Hastaneler niye hastalarla dolu. Hastaneler insanları hasta ediyor mikrop yuvaları.Doktorlar para büküyor milletin umutlarından veAllah inancından. 1 0 Yanıtla

Advertisement