Amerikalı Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Ömürboyu Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Ömürboyu Hapis Cezası

Amerikalı Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Ömürboyu Hapis Cezası

Muğla'da bir çocuk annesi ABD'li eşini 7 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen ve tutuklu yargılanan İhsan Bora Sengir, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası aldı.

23.02.2015 16:22  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bir çocuk annesi ABD'li eşi Easther Giovanna Parker Sengir'i 7 yerinden bıçaklayıp öldürdüğü iddiasıyla Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan, modacı ve kuaför İhsan Bora Sengir, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

BOĞAZINDAN VE GÖĞSÜNDEN YARALADI

Bir çocuk babası modacı ve kuaför İhsan Bora Sengir geçen yıl 6 Nisan'da, bir ay önce kiralayıp taşındıkları Gümüşlük Mahallesi, Özgüvendik Sokak'taki villada, Türkiye ekonomisine ilişkin araştırma raporları hazırlayan ABD'li eşi Easter Giovanna Parker Sengir ile akşam saatlerinde yemek yedikten sonra alkol almaya başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde çift arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, saat 00.30 sıralarında masadaki ekmek bıçağını kapan İhsan Bora Sengir, 1 yaşındaki oğullarının da evde bulunduğu sırada eşini boğaz ve göğsünden yaraladı. Aşırı kan kaybeden Easter Giovanna Parker Sengir, olay yerinde yaşamını yitirdi.

CESEDİN BAŞINDA SABAHA KADAR BEKLEDİ

Olayın ardından bayıldığını öne süren İhsan Bora Sengir cesedin başında sabaha kadar kaldıktan sonra Ankara'da yaşayan ablalarını arayıp olayı bildirdi. Eve gelen ablalarının durumu jandarmaya haber vermesi üzerine olay ortaya çıktı. Gözaltına alınan İhsan Bora Sengir tutuklanırken, çiftin oğulları B.S. ise yakınlarına teslim edildi. Olayı soruşturan savcı Serhat Bişkin, sanık İhsan Bora Sengir hakkında 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına, tutuklu yargılanan İhsan Bora Sengir, öldürülen Easter Giovanna Parker Sengir'in annesi Joan Barbagallo Parker ile babası James Joseph Parker ve tarafların avukatları katıldı.

"ELİME GEÇİRDİĞİM BIÇAKLA VURMAYA BAŞLADIM"

İfadesinde, ABD'li eşi ile 21 Haziran 2012 tarihinde İstanbul'da yapılan düğünle evlendiklerini anlatan İhsan Bora Sengir şunları söyledi:

"Ancak, kendisi evlenmeden önceki ilişkilerini evlendikten ve hamile kaldıktan sonra da Marmaris ve İstanbul'da devam ettirdi. Buna katlanamadığım için yeni bir hayata başlamak üzere Mart 2014 tarihinde Bodrum'a gelerek villa kiraladık. Burada, eski arkadaşlarını dostlarını unutur sandım. Olay akşamı oğlum ve eşimle yemeğe çıkmayı istedim. Yemeğe gittik. Ancak, kendisine olay çıkarmamasını ve tartışmaya girmemesini istedim. Buna rağmen yemekte tartıştık. Biraz alkol almıştık, eve döndük. Oğlumla eve girerken eşim, 'Geleceğim' diyerek yanımızdan ayrıldı. İki saat sonra döndü. Nereye gittiğini ve neden geciktiğini sordum. 'Sana ne' dedi. 'S. ile yattım o senden daha iyi' deyince tartışmamız salonda kavgaya dönüştü. Bunun üzerine küfredip kendisine bir tokat attım. Eşim kırık bira şişesi ile bana saldırıp yaraladı. Ben de elime geçirdiğim bıçakla vurmaya başladım. Ancak, bıçağı nasıl aldım, nasıl sapladım hatırlamıyorum."

Mahkeme Başkanı Hakim Dr. Yakup Yıldız, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gönderilen, sanığın akli dengesinin yerinde oduğu belirtilen raporu okudu. Cumhuriyet Savcısı, sanığın 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme başkanı, davayı bitireceğini belirterek sanığa son olarak söyleyeceği bir şey olup olmadığını sordu.

İNDİRİM YAPMADI

Sanık İhsan Bora Sengir "Pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti karar için kısa bir ara verdi. Aranın ardından karar açıklandı. Sanık İhsan Bora Sengir, hiçbir indirim madesi uygulamadan, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın avukatı, kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını belirtti.

ÇOCUĞUN VELAYETİ İÇİN BAĞIŞ YAĞDI

Öte yandan eşi tarafından öldürülen Easter Giovanna Parker Sengir'in ABD'deki arkadaşlarının, internette biraraya gelerek, çiftin 2 yaşındaki çocukları B.S.'nin velayetinin, anneannesine verilmesi için açılacak velayet davası ve mahkeme masraflarında kullanılmak üzere 41 bin 524 dolar bağış toplandığı öğrenildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amerikalı Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Ömürboyu Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement