Amerikalı Gazetecinin İnfaz Görüntüleri - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Gazetecinin İnfaz Görüntüleri

Amerikalı Gazetecinin İnfaz Görüntüleri

İngiltere Başbakanı Cameron: "Gazetecinin öldürülmesi barbarca ve gaddarca bir eylem" "Aşırıcılık ve terörizmle başedilmesi için daha sert kanunların getirilmesi kapsamında her zaman yeni tekliflerde bulunacağız" "Kişinin (Videoda görülen İngiliz aksanlı IŞİD militanını) kim olduğunu tespit edemedik.

20.08.2014 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı David Cameron, Amerikalı gazeteci James Foley'in terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından infaz edilirken çekilen görüntülerde bulunan İngiliz aksanlı militanın kim olduğunun tespit edilemediğini ancak kişinin İngiliz vatandaşı olma ihtimalinin giderek arttığını söyledi.

Tatilini yarıda keserek bugün başkent Londra'ya dönen Cameron, İngiltere'nin Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarının yetkilileriyle bir araya gelerek Irak ve Suriye'de yaşanan son gelişmeler ve IŞİD tehditini görüştüğü toplantı sonrası Başbakanlık binasında İngiltere basınına açıklamalarda bulundu. Cameron, Amerikalı gazetecinin öldürülmesini, "barbarca ve gaddar eylem" olarak nitelendirerek, kınadığını belirtti. Cameron, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun ne eylemi olduğu konusunda açık olalım. Bu bir cinayet eylemi, gerekçe gösterilemez bir cinayet. Sorumlu kişinin kim olduğunu tespit edemedik ancak gördüğümüz kadarıyla bu kişinin İngiliz vatandaşı olma ihtimali giderek artıyor. Aşırıcılık ve şiddet eylemlerine katılmak için Suriye'ye ve Irak'a seyahat edenlerin sayısının fazla olduğunu biliyoruz. Bu nedenle kişilerin gitmesinin engellenmesi için tüm çabalarımızı iki katına çıkarmamız gerekli."

Cameron, gazeteci James Foley'sin öldürülmesinin "son derece şok edici" olduğunu belirterek, ancak şimdi vaktin düşünmeden alınmış bir karar için uygun bir zaman olmadığını kaydetti.

İngiltere Başbakanı ayrıca ülkesinin Irak'a asker göndermeyeceğini hatırlatarak, dış politikanın parçası olarak IŞİD'e baskı uygulanması için müttefikleriyle ve yeni Irak hükümetiyle çalışılacağını söyledi.

David Cameron, "Bu ülkenin Irak'ta başka bir savaşa dahil olmayacağı konusunda çok açığım. Kara kuvvetlerimiz muhabere alanına gönderilmeyecek. Böyle birşey yapmamalıyız. Açık bir stratejimiz var ve buna tutunmalıyız. Özellikle burada, evimizde çok açık kanunlarımız var, sert kanunlarımız var" şeklinde konuştu.

Bu arada Londra polisinden yapılan açıklamada, emniyet teşkilatının terörle mücadele biriminin gazeteci Foley'le bağlantısı olduğu iddia edilen videonun içeriğini incelediği belirtilerek, "Aşırıcı materyalin Birleşik Krallık içerisinde izlemesinin, indirilmesinin ya da paylaşılmasının terörizm kanunları altında suç teşkil edebileceğini kamuya hatırlatmak istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

Söz konusu videodaki bir IŞİD militanının İngiliz aksanıyla konuşması da gündemde geniş yer bulmuştu. Cameron, haziranda 400 kadar İngiliz vatandaşının Suriye'deki çeşitli gruplar adına bu ülkedeki çatışmalarda yer aldığına inandıklarını söylemişti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada da İngiliz güvenlik güçlerinin 18 ayda Suriye'deki eylemlerle bağlantısı olduğu şüphesiyle 65 kişiyi gözaltına aldığı, bunlardan 40'ının sadece bu yılın ilk üç ayında gözaltına alındığı bildirilmişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerikalı Gazetecinin İnfaz Görüntüleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hasan Can Kaya, Hayranıyla Birlikte Olabileceğini Söyledi
    17:09 Hasan Can Kaya, Hayranıyla Birlikte Olabileceğini Söyledi

    Ünlü komedyen Hasan Can Kaya, hayranıyla birlikte olabileceğini söyledi. Aşık olmanın birine hayranlık da içerdiğini belirten Kaya, karşılıklı etkileşim olduğunda birbirlerine hayran olduklarını ifade etti.

  • Kastamonu Taşköprü'de Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    17:09 Kastamonu Taşköprü'de Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, Taşköprü ilçesi Çevreyolu Sanayi Sitesi kavşağında meydana geldi. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından Taşköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Fatih'te İSPARK'ta Silahlı Soygun: 110 Bin Dolar Çalındı
    17:08 Fatih'te İSPARK'ta Silahlı Soygun: 110 Bin Dolar Çalındı

    Fatih'te bulunan İSPARK'a motosikletle gelen 2 şüpheli, bir şahsı bacağından silahla vurarak 110 bin dolarını çaldı. Dehşete düşüren hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansırken, şüphelilerin yakalanmasına yönelik polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:08 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'astronotu seçim malzemesi olarak kullanıyorlar' şeklindeki eleştirilere yanıt vererek, Türkiye'nin astronotuyla gurur duymayanların gençlerle paylaşmamızı kıskandığını söyledi. Bakan Kacır ayrıca, Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT-6A'yı 8 Temmuz'da uzaya göndereceklerini belirtti.

  • Eskişehir Kuryeler Birliği, CHP Adayı Ayşe Ünlüce'ye tepki gösterdi
    17:07 Eskişehir Kuryeler Birliği, CHP Adayı Ayşe Ünlüce'ye tepki gösterdi

    Eskişehir Kuryeler Birliği mensupları, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce'nin 'Kurye Dostu Belediye Protokolü'ne imza atmamasına tepki gösterdi. Birlik Başkanı Gökay Başar, kuryelerin hayatının pazarlık konusu olmadığını vurgulayarak protokole imza atan adaylara başarı diledi.

  • Meral Akşener Eldivan'da Vatandaşlara Seslendi
    17:07 Meral Akşener Eldivan'da Vatandaşlara Seslendi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eldivan ilçesinde düzenlenen mitingde atanamayan öğretmenler ve emeklilerin oyuna talip olduğunu söyledi.

  • Samsun'da bir kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı
    17:05 Samsun'da bir kişiyi bıçakla yaralayan şahıs tutuklandı

    Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen olayda, R.A. isimli kişi bıçaklı saldırıya uğradı ve yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen A.C. isimli şahıs polis tarafından gözaltına alındı. A.C., mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Ticaretinden Gözaltına Alınan Kişi Tutuklandı
    17:05 Samsun'da Uyuşturucu Ticaretinden Gözaltına Alınan Kişi Tutuklandı

    Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisi edinilen B.T.'yi gözaltına aldı. B.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli
    17:05 Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bingöl'e yaptığı ziyarette deprem konusuna dikkat çekerek, mevcut yapı stokunun gözden geçirilmesi ve sağlamlaştırılması gerektiğini belirtti. Babacan ayrıca Gazze'deki Filistinlilerin zulüm altında olduğunu ve İsrail saldırılarında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

  • Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var
    17:04 Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Emniyeti'nin maça polis tahsis etmemesi ve tahsis ettiği polisleri dışarda bekletmesinin büyük bir zaaf olduğunu belirtti. Koç, emniyet müdürünün hala görevde olmasının da kendilerine bir mesaj olduğunu söyledi.

  • Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı
    17:03 Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı

    Marmaris Belediyesi'nin Datça Yolu üzerinde yapılan yeni hizmet binası bugün gerçekleştirilen törenle açıldı. Başkan Mehmet Oktay, açılış töreninde tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti ve yeni dönemde başarılar diledi.


Advertisement