Amerikalı Komutan: Türkiye'ye HIMARS Füze Sistemi Kurulması İçin Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Komutan: Türkiye'ye HIMARS Füze Sistemi Kurulması İçin Çalışmalar Sürüyor

Amerikalı Komutan: Türkiye\'ye HIMARS Füze Sistemi Kurulması İçin Çalışmalar Sürüyor

Terör örgütü IŞİD'le mücadele için kurulan uluslararası koalisyonun Amerikalı komutanlarından General Gersten, Türkiye'ye HIMARS füze sistemi kurulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

26.04.2016 19:04  Güncelleme: 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin öncülüğünde terör örgütü IŞİD ile mücadele için kurulan uluslararası koalisyonun Amerikalı komutanlarından General Peter Gersten, Türkiye'ye HIMARS adı verilen füze sistemi kurulması için çalışmaların sürdüğünü, sistemin "harika" olduğunu söyledi.

GERSTEN, VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE SORULARI YANITLADI

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nün operasyonlar ve istihbarattan sorumlu komutan yardımcısı General Peter Gersten, Bağdat'taki karargahtan video konferans yöntemi ile Pentagon'daki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BU ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ YENİ BİR GELİŞME"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye'de IŞİD ile mücadele için Türkiye'ye gönderileceğini açıkladığı HIMARS adlı yüksek hareket kabiliyetine sahip füze sistemleriyle ilgili bir soru üzerine Gersten, "Bu üzerinde çalıştığımız yeni bir gelişme. Nasıl kurulacağına bakıyoruz." dedi.

"HIMARS FÜZE SİSTEMİ HARİKA"

Gersten, "Türkiye'deki güçlü ortaklarımızla sistemin nasıl çalışacağı konusunda çok yakın çalışıyoruz." diye konuştu.

HIMARS füze sistemini "harika" şeklinde tanımlayan General Gersten, "Menzili tam olarak erişmesini istediğimiz yere kadar ve bizim hava unsurlarımızla birleşmiş halde çalışacak." ifadesini kullandı.

"2 FARKLI HIMARS SİSTEMİ VAR"

Gersten, ayrıca iki farklı HIMARS sistemi bulunduğunu, bunlardan birinin Suriye'deki operasyonlar için Türkiye'de kullanılacağını, diğerinin ise Irak'taki operasyonlara destek vereceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerikalı Komutan: Türkiye'ye HIMARS Füze Sistemi Kurulması İçin Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • todur: Bizim t122 sakarya çok namlulu güdümlü roketlerimiz var bu conilere ne gerek var? 1 1 Yanıtla
  • düzce: biz türkler başımız sıkışmayınca üretmeyiz başımız sıkısınca da üretmeye başlarız arayış içinde oluruz ama elin adamı yapar gerektiğinde kullanır 0 0 Yanıtla
  • a: amerika ve iran, türkiye ve tüm islam aleminin en büyük düşmanıdır 0 0 Yanıtla
  • barabusbar: hani bizim savunma sanayımız füzeler roketler bu vatan için kullanmayacaksan üretme ! niçin boşuna para harcıyorsun. 0 0 Yanıtla görmek istemeyenlere..: Türkiye nato uyesi...dolayisi ile turkiyeyi nato savunmali... Yani onlar masraf etmeli..bir füze kaç para haberin varmi? 0 0 barabusbar: görmek istemeyenlere.. rumuzlu kardeş nato ne verdi yıllardır bize natoda hrıstıyan klubudur ab gibi senın için kılını kıpırdatmaz senın düşüncene gore gıdersek bızım silahımız olmasın nato korusun bızı öylemiii 0 0
  • Deneme 1 2 deneme : Deneme tahtası türkiye abd silahlarını deniyor 0 0 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement